Una setantena d’interins de l’Ajuntament denuncien l’abús de la temporalitat i reclamen places fixes

17/02/2021 – Tina Forest Illas /

Una setantena de treballadors interins de Sant Cugat s’han concentrat davant l’Ajuntament per denunciar el “frau de llei” en el que estan sotmesos.

Els manifestants han denunciat un cop més l’abús dels contractes temporals als quals molts treballadors estan lligats des de fa molts anys. A l’Ajuntament hi ha més de 450 treballadors que es troben en aquesta situació, el que suposa un 60% de la seva plantilla.

Publicitat

Han explicat que fa uns mesos es va rebre el suport del govern local i el seu compromís per posar una solució al problema, però lamenten que des d’aleshores no s’ha fet cap acció per arreglar-ho.

Davant la passivitat del consistori, els manifestants tornen a reclamar que es compleixi la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del passat 19 de març de 2020, i es faci fixe tot el personal que es troba en aquesta situació “en frau de llei”.

L’acte ha coincidit amb el primer aniversari de la manifestació que es va dur a terme a Madrid. Simultàniament s’han dut a terme altres concentracions arreu de l’Estat.

Publicitat

El passat 28 de gener també es va fer una marxa lenta per Barcelona en la qual hi van participar una quarantena de treballadors interins santcugatencs, i on també es va reclamar acabar amb la precarietat laboral d’aquest col·lectiu.

Feu un comentari