Un nou complex d’habitatges protegits i espai comercial al barri del Monestir-Sant Francesc09/04/2021 – Redacció /

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès crearà un nou complex destinat a l’habitatge i l’activitat econòmica i comercial a la rambla del Torrent d’en Xandri, al barri del Monestir-Sant Francesc.

La nova centralitat comptarà amb 72 habitatges protegits i locals per a activitats econòmiques, comercials i serveis municipals

L’espai, batejat amb el nom de Ragull Centre, tindrà un parc de 118 habitatges, 72 dels quals es destinaran al lloguer protegit, i que seran de propietat municipal. A més es destinaran 3.500 metres quadrats a activitats econòmiques i comercials, i es crearà un equipament municipal amb 2.500 metres quadrats en planta baixa i 6.750 més a magatzem soterrani per a serveis municipals. Uns 1.780 metres quadrats passaran a ser plaça i zona verda, i es crearà un pàrquing soterrat per a 308 places, 158 per al comerç. La previsió és que els tràmits urbanístics estiguin aprovats durant l’any 2023.

El projecte neix a partir d’un acord entre l’empresa Ferrer i l’Ajuntament que, després d’estudiar la possibilitat de modificar el planejament d’aquest solar, propietat de l’empresa i qualificat com a sòl industrial, van veure l’oportunitat de millorar la situació urbanística impulsant-hi una diversificació d’usos i un millor repartiment de sostre públic – privat.

L’Ajuntament ha establert un conveni amb l’empresa per tal d’iniciar els tràmits urbanístics –que es portaran a aprovació al ple municipal d’aquest mes d’abril- per transformar l’ús industrial d’aquest terreny en una combinació d’usos destinats a activitats econòmica i comercial, residencial (renta lliure i de protecció oficial) i equipaments públics (habitatge dotacional + espai d’equipaments públics municipals).

Publicitat

Taula Tercer Sector


El terreny està situat a la rambla del Torrent d’en Xandri número 14

Deixa un comentari