Un centenar de manifestants convocats per Fridays For Future Sant Cugat i l’Assemblea de la bici reclamen mesures contra el canvi climàtic

25/02/2020 – REDACCIÓ /

Unes cent persones, convocades per Fridays For Future Sant Cugat i l’Assemblea de la Bici, es van manifestar el passat divendres pels carrers de la ciutat per reclamar als governs mesures contra el canvi climàtic.

fridays-for-future-santcugat-febrer-2020
Fotografia de Fridays For Future Sant Cugat de la manifestació del divendres a la tarda

Àngel Segura, de Fridays For Future Sant Cugat ha explicat els motius d’aquesta convocatòria, que bàsicament són tres: la coincidència amb el Carnaval, la declaració d’emergència climàtica i la taula per l’emergència climàtica i el fet que l’organització ha ampliat sobre manera els seus seguidors.

Publicitat

El portaveu de l’Assemblea de la Bici, Ernest Vidal ens va explicar també perquè s’han sumat a la manifestació com a organitzadors. Ho han fet, principalment, per reclamar més mesures a favor de la bicicleta i reduir l’ús del vehicle privat.

Un any després de l’inici de la primera reunió de Fridays For Future Sant Cugat, l’organització ecologista va voler donar un impuls a les seves reivindicacions i va voler organitzar una gran manifestació pels carrers de la ciutat.

La marxa va començar a l’estació de Ferrocarrils del centre, a la plaça Lluís Millet, després d’un taller de cartells. Cartells com els que van elaborar el Guim, el Pau, l’Ona i la Hasna, participants en la manifestació de Fridays For Future Sant Cugat.

Publicitat

La manifestació va seguir per l’eix de vianants fins a la plaça d’Octavià. En el punt final del recorregut, els convocants van llegir un text reivindicatiu per explicar que gràcies a la seva pressió l’Ajuntament de Sant Cugat ha declarat l’emergència climàtica a la ciutat i per demanar als polítics locals mesures concretes.

Aquest acte de protesta va rebre el suport de Fridays For Future Catalunya, Fridays For Future Barberà, Fridays For Future Sabadell, Fridays For Future Cerdanyola i Fridays For Future Barcelona.

Des de fa un any Fridays For Future Sant Cugat es manifesta cada divendres a la tarda pels carrers de la ciutat, seguint la inspiració de Greta Thunberg, una jove de 17 anys coneguda des del passat mes d’agost del 2018 per protestar cada divendres davant del Parlament suec reclamant mesures contra el canvi climàtic.

Feu un comentari