Torna el confinament comarcal aquest divendres

08/04/2021 – Redacció /

El Procicat ha aprovat tornar al confinament comarcal a partir de divendres. La resolució actual, que permet sortir de la comarca amb el grup de convivència, havia d’estar vigent fins divendres a la nit, però el Procicat ha avançat la limitació de la mobilitat en una reunió d’urgència el dimecres al migdia. El confinament comarcal entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres i durarà d’entrada fins al dilluns 19 d’abril. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que la resposta és “obligada” davant l’augment de casos i que les mesures són les més “acurades, justes i imprescindibles” possibles.

Ara estava permès sortir de la comarca i moure’s lliurement per Catalunya sempre que es fes dins de la bombolla de convivència. Però el nombre d’ingressats als hospitals i a les UCI per covid-19 ha augmentat en els darrers dies i les previsions apunten a un empitjorament dels indicadors, entre els efectes que pugui tenir la Setmana Santa i l’infradiagnòstic d’aquests dies festius.

Publicitat

En quins casos serà una excepció sortir de la comarca?

La normativa del confinament preveu la mobilitat fora de la comarca per activitat considerada essencial, com la la laboral o per anar al metge, així com algunes excepcions concretes. Estan permeses les excursions o colònies amb el grup bombolla i també la mobilitat fora de la comarca per participar en les competicions esportives autoritzades.

En canvi, el subdirector general de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado, ha confirmat durant la roda de premsa que la mobilitat cultural -per exemple, per anar al teatre o a un concert- o la turística no seran excepcions permeses per saltar-se el confinament comarcal. Així, tot i que algú ja disposi d’una entrada o una reserva en un allotjament d’una altra comarca per aquest cap de setmana, per exemple, no es contempla que en pugui gaudir. “No està especificat com a excepció”, ha dit.

Publicitat

Feu un comentari