Sorea inicia una prova pilot a Sant Cugat per detectar fuites d’aigua amb intel·ligència artificial

25/02/2021 – Redacció /

Sorea ha posat en marxa una prova pilot per detectar fuites i fraus en la xarxa de distribució d’aigua potable. Sant Cugat és el primer municipi on s’ha testejat aquest nou sistema.

Aquesta tecnologia consisteix en la instal·lació d’un dispositiu no invasiu a la xarxa. S’instal·len uns sensors especials a les canonades, juntament amb un transmissor de dades, que envia informació a un servidor que, a través d’un programa d’Intel·ligència Artificial és capaç de detectar les possibles anomalies en el cabal, encara que aquest sigui molt petit, fins i tot pot detectar una aixeta mal tancada.

Publicitat

Els avantatges d’aquest nou sistema són, per una banda, la seva capacitat de detectar fuites d’aigua sense interrompre el subministrament, i per l’altra, l’estalvi de costos en la detecció de fraus i pèrdues d’aigua, de manera que permet treballar d’una manera més àgil i més sostenible.

De moment els dispositius s’han col·locat en zones on està implantat el sistema de telemesura, i s’han buscat diferents tipus d’usuaris, com ara amb comptadors socials o bateries de comptadors plurifamiliars.

Publicitat

Feu un comentari