S’engega un programa per detectar situacions de risc en persones d’entre 81 i 89 anys que viuen soles

21/04/2021 – Redacció /

Un total de 120 santcugatencs entre 81 i 89 anys participaran en la cinquena edició del projecte ‘Els serveis socials, més a prop’ impulsat per la Diputació de Barcelona i que enguany es farà a Sant Cugat. Es tracta d’un programa preventiu adreçat a les persones majors de 80 anys, que viuen soles i que no usuàries dels serveis socials amb la finalitat de detectar les seves necessitats, prevenir situacions de risc o vulnerabilitat i d’aïllament social, així com informar-les de l’oferta de prestacions, serveis i entitats socials de la població. Entre altres serveis se’ls informarà de la teleassistència, de l’atenció domiciliària, del programa “àpats a casa” o de la llei de dependència.

El programa consisteix a realitzar unes 120 entrevistes a persones d’entre 81 i 89 anys que viuen soles i que no tenen cap vinculació amb els Serveis Socials. Les entrevistes es faran entre els mesos d’abril i maig i les visites aniran a càrrec de professionals de la Fundació Desenvolupament Comunitari. L’ajuntament enviarà una carta informativa a les persones que formen part del projecte i després, se’ls trucarà per concertar una visita al seu domicili o, si la persona ho prefereix, fer l’entrevista de forma telefònica.

Publicitat

L’objectiu de ‘Els serveis socials, més a prop’ és “detectar situacions de risc entre la gent gran i/o mancances que puguin tenir i que es puguin resoldre des de Serveis Socials“, ha detallat Lluïsa Moret, presidenta de l’àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona en roda de premsa. En aquest sentit, Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, ha destacat la importància d’aquest programa pels Serveis Socials de la ciutat: “La participació de les persones d’aquest col·lectiu a aquest projecte és molt important, ja que ens ajudarà a identificar les seves necessitats reals i poder planificar més atencions per millorar la seva qualitat de vida“.

Des de l’inici d’aquest projecte, l’any 2004, s’ha donat resposta a 45.000 casos en la demarcació de Barcelona i en un 10% s’han detectat situacions de risc que s’han hagut d’abordar de manera precoç. Les persones de més de 89 anys ja van participar en anteriors edicions d’aquest projecte. Tot i això des de l’àrea de Servei Socials municipals s’està preparant un projecte per tornar-hi a contactar i conèixer la seva situació.

Publicitat

Feu un comentari