Segueix la campanya de vacunació a les residències de Sant Cugat

12/01/2021 – Tina Forest Illas /

Les residències de Sant Cugat segueixen amb la campanya de vacunació als seus residents i treballadors. És el cas, per exemple, de la Residència Sant Salvador, que ja ha administrat les primeres dosis de la vacuna Pfizer-BioNTech.

Una altra de les residències que ha administrat vacunes és la de Jardins de Valldoreix, que aquest dimarts ha rebut les primeres dosis per poder iniciar la campanya. Estava previst que aquesta residència fos una de les primeres del municipi, però finalment no han pogut començar a vacunar fins ara, a mitjans de gener.

Publicitat

Des del Departament de Salut preveuen que aquesta setmana s’acabin d’administrar les primeres dosis de la vacuna a totes les residències, a excepció de les que tenen brots, i han explicat que de cara a la setmana que ve ja començarien a administrar les segones dosis.

La mala notícia, però, és l’evolució de la pandèmia. Segons dades del departament, cada setmana es registren uns 18.000 casos, unes dades comparables a les del mes d’octubre, en plena segona onada.

L’ocupació de les UCI es troba per sobre el 83%, i més de la meitat dels llits estan ocupats per persones amb covid-19. Alguns centres sanitaris ja estan desprogramant activitat assistencial no urgent per dedicar-se als pacients més crítics.

Publicitat

Feu un comentari