Sant Medir de pandèmia: se suspèn el tradicional Aplec a l’Ermita25/02/2021 – Tina Forest Illas /

La tradicional celebració de Sant Medir, enguany, s’ha vist afectada per la pandèmia. A causa de la situació sanitària, queda suspès el tradicional Aplec a l’Ermita, que cada any reuneix els santcugatencs i santcugatenques i passen un dia festiu ple d’activitats culturals com geganters, ballades de sardanes, o un bon àpat amb companyia dels amics.

L’Ajuntament, però, ha mantingut alguna de les activitats perquè, tot i la covid-19, Sant Cugat pugui celebrar aquesta festivitat. Per una banda, segueix en peu el concert a l’església del Monestir, que anirà a càrrec del grup The Ministers of Pastime i que interpretarà “La cambra de les meravelles d’Athanasius Kircher”. Es farà a les 21h i per assistir-hi caldrà reservar entrada a la web del consistori.

Per altra banda, el mateix dia 3 de març també s’estrenarà el vídeo l’“Auca de Sant Medir (o les faves que van florir)”.

Per últim, també hi haurà una exposició amb fotografies antigues de l’aplec que es distribuiran en cubs de gran format a la plaça d’Octavià, la plaça de la Vila i la plaça de Lluís Millet. L’exposició es podrà veure fins el dia 8 de març.

Publicitat

Taula Tercer Sector


Des de les entitats de cultura popular de Sant Cugat s’havia proposat a l’Ajuntament la possibilitat de dur a terme activitats sense públic i de caràcter virtual i gravat, però el consistori va desestimar aquesta idea.

L’organització de les festes de Sant Medir de Barcelona i la federació de les colles de Sant Medir han designat com a pregoners de la festa d’enguany a la Penya Regalèssia. El pregó es farà aquest diumenge al barri de Gràcia de Barcelona.

Deixa un comentari