Sant Cugat tindrà Festa Major 202118/05/2021 – Redacció /

L’Ajuntament ho ha confirmat, aquest 2021 tornarem a tenir Festa Major. Se celebrarà del 25 al 29 de juny amb activitats adaptades a les mesures sanitàries establertes pel Procicat. L’any passat la festa es va haver d’anul·lar a causa de la pandèmia i alguns actes es van adaptar al format online en el que es va rebatejar com ‘Sant Pere a Casa’. Però aquest 2021, l’organització de la Festa Major està treballant en un programa d’activitats presencials i dirigides a tot tipus de públic, una festa més similar al format tradicional però respectant les mesures de seguretat. Un exemple és el Paga-li Joan, que serà només d’adults, amb mascareta, distàncies de seguretat i reduït a 40 parelles.

La comissió que l’organitza ja ha obert les inscripcions per participar en el Ball del Vano i el Ram que es poden formalitzar a través d’un formulari online. Després d’un procés de valoració dels diferents escenaris, la comissió organitzadora, amb el suport de l’Ajuntament i en coherència amb les restriccions que s’apliquen actualment a les activitats de lleure infantil, ha vist inviable el ball dels petits. Tenint en compte la dificultat que implicaria la gestió dels balladors menors d’edat, tant en els assajos com en l’actuació, en la que haurien de garantir el compliment de les limitacions que marca la normativa actual quant a grups reduïts i sense barrejar bombolles escolars.

Pel que fa als assajos dels balladors adults, aquests es duran a terme del 24 de maig fins el 21 de juny, al Celler Modernista, els dilluns i divendres, de 20 a 21 h. Els dos darrers assajos es faran als Jardins del Paga-li, Joan.

El ball es farà, com cada any, als jardins del Paga-li, Joan el dia 29 de juny, dia de Sant Pere, al vespre. Abans, tindrà lloc la tradicional missa al Monestir de Sant Cugat i una mostra d’entremesos, en substitució del seguici de Sant Pere.

Publicitat


L’entitat que s’encarrega de l’organització del ball, també conegut com el Ball del Vano i el Ram, és la Comissió del Paga-li, Joan, formada per membres de l’Esbart i del Grup Mediterrània.

Oques Grasses, Buhos i Fundación Tony Manero, caps de cartell de la Festa Major de Sant Cugat

Tot i que la presentació oficial del programa complet es donarà a conèixer el proper dilluns 14 de juny, la mateixa alcaldessa Mireia Ingla ha desvelat quins són els caps de cartell de la Festa Major de Sant Cugat que ens faran ballar i cantar!

Oques Grasses (actuaran el 25 de juny), Buhos o la Fundación Tony Manero seràn alguns dels grups musicals que actuaran durant la festa grossa de la ciutat, tal com ha anunciat Ingla en un vídeo a les xarxes socials des del parc de l’Arborètum, des d’on precisament es faran alguns dels concerts de la festa. Altres equipaments com el PAV3 o la Zona Esportiva Jaume Tubau també acolliran espectacles musicals. A més, també s’ha avançat que la Festa Major comptarà amb dos castells de focs, i no pas amb un com ho ha fet fins ara.

També hi haurà Festa Major Alternativa

Per altra banda, des de les comissions organitzatives de la Festa Major Alternativa també han confirmat que aquest any també hi haurà FMA. Encara s’està treballant en l’organització i la programació, i han avançat  que el lema i la temàtica es faran públics el proper 8 de juny.

Deixa un comentari