Sant Cugat seguirà pagant més de 8.000 euros per pertànyer a l’AMI

28/02/2020 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha respost les afirmacions del grup municipal de Ciutadans que asseguraven que Sant Cugat ha deixat de formar part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). I ho ha fet per aclarir que Sant Cugat continua i seguirà formant part de l’AMI, ja que la sentència només fa referència al pagament de la quota de l’any 2013. Per tant, seguirà pagant cada any 8.169 euros per pertànyer a aquesta associació.

El consistori santcugatenc ha justificat el seu posicionament perquè la sentència només fa referència al pagament de la quota de l’any 2013 i han assegurat que els serveis jurídics municipals estan estudiant com atendre la resolució d’aquesta sentència, però que mentrestant continuaran participant i assistint com fins ara a les reunions d’aquesta associació.

Publicitat

L’Ajuntament ha donat aquest argument a través d’un comunicat que arriba després de la roda de premsa de Ciutadans celebrada el passat dilluns que ha denunciat també la falta de transparència en aquest cas.

La regidora de Ciutadans Sant Cugat, Munia Fernández-Jordán, es va mostrar molt contundent quan va assegurar que Sant Cugat es trobava fora de l’AMI.

Per la seva banda, el regidor del mateix partit, Sergio Blázquez va mostrar la sorpresa del seu grup perquè, segons ells, l’equip de govern ha silenciat aquest assumpte.

Publicitat

Ajuntament Sant Cugat
L’Ajuntament de Sant Cugat va aprovar el 2011 una moció per formar part de l’AMI

El ple de Sant Cugat va aprovar adherir-se a l’Associació de Municipis per a la Independència el desembre del 2011. Tres anys després una sentència del Jutjat número 14 de Barcelona va decretar il·legal el pagament de quota Sant Cugat a l’AMI, arran d’una denúncia de la Delegació del govern espanyol.

Sant Cugat, igual que altres municipis que formen part de l’Associació com Girona, paga cada any 8.169 euros per ser membre de l’AMI. Una entitat que té com a objectiu l’assoliment dels drets nacionals de Catalunya i promoure el dret a decidir, entre altres qüestions.


Feu un comentari