Sant Cugat retirarà la medalla d’or al rei emèrit Joan Carles I

11/11/2020 – Tina Forest Illas /

ERC, CUP i Junts per Sant Cugat, a proposta d’una petició d’Òmnium Cultural, proposaran al ple de novembre retirar la Medalla d’Or de la ciutat de Sant Cugat al rei emèrit Joan Carles I, atorgada l’any 1977. Junts per Sant Cugat ha avançat la moció en roda de premsa i al·leguen que es tractava d’un consistori “predemocràtic i fruit del règim franquista” i que no representa els santcugatencs.

A més, expliquen que el municipi no té cap espai dedicat a la figura de la corona, perquè ja es va retirar en el seu dia el nom de la Plaça del que avui és la Plaça 1-O per acord del Ple Municipal.

Publicitat

Gent Gran

Junts per Sant Cugat també portarà una moció al ple de novembre de l’Ajuntament per millorar la qualitat de vida de la gent gran del municipi.

Junts per Sant Cugat ha posat de manifest la importància del col·lectiu de la gent gran, i volen treballar per millorar la seva qualitat de vida, tenint en compte també les necessitats que s’han derivat de la pandèmia.

Entre els acords més destacats, es vol treballar per la creació del Consell de la Gent Gran, per garantir la transversalitat i vinculació amb la resta de consells municipals (infants, joves, cultura, esports, serveis socials, sanitat, etc.). També s’ha acordat que la futura residència amb centre de dia estigui dotada amb una plataforma de serveis i s’inclogui en el projecte la modalitat d’habitatges tutelats. Així mateix, s’ha acordat habilitar una partida econòmica del pressupost municipal per instal·lar oxigen a les residències.

Publicitat

En transport, es vol habilitar un servei de taxi adaptat i a demanda, i garantir una línia de Bus-Gran que connecti amb els principals serveis municipals i amb els districtes.

A més, tenint en compte la importància de les noves tecnologies durant la pandèmia, s’ha acordat engegar un projecte d’inclusió digital de formació continuada pel col·lectiu de gent gran.

Feu un comentari