Sant Cugat reforça el protocol d’actuació per atendre persones sense llar21/01/2021 – Redacció /

Sant Cugat ha reforçat el protocol d’actuació per atendre les persones sense llar. L’objectiu d’aquest reforç és ajudar al màxim aquestes persones i oferir-los recursos i alternatives habitacionals per poder millorar la seva situació, sobretot ara, amb les baixes temperatures dels mesos d’hivern.

Font: ACN

En aquest sentit els departaments de Serveis Socials i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Sant Cugat han treballat conjuntament per assolir aquest objectiu. 

El resultat ha estat un document en el qual s’han sistematitzat les diferents accions previstes en aquests casos. Abans, moltes d’aquestes no ho estaven. Així mateix, també s’han millorat altres aspectes: s’ha establert un circuit de comunicació diari, s’han determinat les funcions específiques de cada servei i també en quines fases es realitza el treball conjunt.

També se’ls està oferint als que estan temporalment a un centre d’acollida un servei en què diferents voluntaris tinguin cura dels seus animals de companyia, ja que aquests centres no permeten l’entrada de mascotes.

Publicitat


Altres recursos que s’ofreixen des de Serveis Socials són, per exemple, l’ús d’una pensió, relloguer d’habitacions o dutxes i menjador social a Càritas, entre d’altres.

A Sant Cugat l’Ajuntament té detectades fins a 9 persones sense llar: 3 que viuen en un cotxe o furgoneta, 4 que dormen al carrer, i 2 que es troben en un allotjament temporal. En total són 8 homes i una dona, i tenen entre 20 i 50 anys.

Deixa un comentari