Sant Cugat reclama una millora de l’atenció primària

17/11/2020 – Tina Forest Illas /

Unanimitat al Ple per aprovar la moció que la CUP ha presentat en nom de Marea Blanca, per reclamar que hi hagi una atenció primària forta que doni resposta a l’actual situació de pandèmia.

Tots els grups municipals han votat a favor de la moció. Des de la CUP han agraït a l’organització de Marea Blanca que hagin portat aquesta reivindicació al ple, ja que la veuen “necessària” i que és una situació que cal “revertir”. 

Publicitat

Els grups municipals també han compartit el malestar dels veïns i veïnes, i han expressat el seu suport a les seves reivindicacions perquè es reobrin totalment els consultoris de La Floresta i Les Planes.

Per la seva banda, Ciutadans ha criticat que aquesta qüestió, si bé hi ha donat suport, no s’hauria de debatre al ple municipal, sinó que és una tasca que correspon al Parlament de Catalunya.

CatSalut no ampliarà el servei dels consultoris

El Departament de Salut de la Generalitat no ha tirat endavant la proposta dels veïns de La Floresta i Les Planes per solucionar la problemàtica dels consultoris. 

Publicitat

En una reunió amb Salut, Mútua Terrassa i l’Ajuntament de Sant Cugat els veïns van posar sobre la taula la creació d’una unitat funcional pels dos districtes. Des de Salut es van comprometre a estudiar la proposta i donar una resposta abans del 6 de novembre. Finalment, però, la decisió ha arribat més d’una setmana tard, i sense donar-hi sortida.

Els consultoris, de moment, seguiran amb l’obertura parcial que hi ha establerta a dia d’avui.

Per la seva banda, el grup municipal de la CUP ha emès un comunicat manifestant el seu suport als veïns i reclamant una sanitat amb una gestió 100% pública on l’atenció primària jugui un paper central.

Feu un comentari