Sant Cugat nomena Arcadi Oliveres fill predilecte de la ciutat a títol pòstum

02/06/2021 – Redacció /


Sant Cugat ha nomenat Arcadi Oliveres com fill predilecte de la ciutat. El ple municipal, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat la concessió, a títol pòstum, d’aquesta distinció honorífica. L’ha recollida la seva vídua, Janine Künzi, acompanyada d’altres membres de la seva família. A l’acte també han assistit els membres del Patronat de la Universitat internacional de la Pau, encapçalats per la seva presidenta, Neus Sotomayor.

L’alcaldessa juntament amb la vídua, Janine Künzi

L’atorgament d’aquest títol ha comptat amb els vots a favor d’ERC, PSC, CUP i JuntsxSantcugat; i l’abstenció de Ciudadans. Amb aquest nomenament, l’Ajuntament vol reconèixer la trajectòria d’Arcadi Oliveres a favor de la pau i del desarmament així com les nombroses iniciatives per impulsar els drets humans i la justícia social.

Publicitat

L’economista i expresident de Justícia i Pau Arcadi Oliveres ens va deixar a principis d’abril després d’una llarga malaltia. Defensor de la teoria econòmica del decreixement i autor de nombroses obres de divulgació sobre les relacions entre nord i sud, el comerç internacional, el deute extern o l’economia de defensa, Oliveres havia col·laborat amb diferents moviments socials cristians. L’any 2013 va crear, al costat de la monja Teresa Forcades, la plataforma per la independència Procés Constituent amb la qual preveia presentar-se a les eleccions al Parlament. Al febrer es va fer públic el greu estat de salut d’Oliveres i la família va obrir un portal web de condolences, que va recollir més de 7.000 missatges.

Imatge d’arxiu d’Arcadi Oliveres, promotor de Procés Constituent, en un acte electoral d’En Comú Podem.

Fills i filles predilectes de Sant Cugat

Arcadi Oliveres s’afegeix a la llista de filles i fills predilectes de la ciutat, una de les màximes distincions honorífiques que atorga Sant Cugat. Fins ara, ostenten aquest reconeixement:

Publicitat

Joan Fàbregas (2006)

Joan Llamas (2006)

Pep Blanes (2011)

Pilar Gefaell (2012)

La Penya Regalèssia (2014)

Pere Grau (2015)

Joan Tortosa (2017)

Gabriel Ferrater (2018)

Rudolf Häsler (2018)

Montserrat Obiols (2019)

Carmen Rojo (2019)

Feu un comentari