Sant Cugat mesurarà la qualitat del seu aire amb nanosensors

14/09/2020 – Redacció /

Sant Cugat és un dels municipis que participarà en la prova pilot del projecte europeu NanoSen AQM Interreg Sudoe, que s’impulsa amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) Ecologia i AIGUASOL. 

Aquesta prova pilot implica que Sant Cugat mesurarà la qualitat del seu aire en moviment a través de nanosensors instal·lats en bicicletes i en persones que tinguin una rutina d’anar en bici i caminar diàriament. L’experiment començarà aquesta mateixa tardor.

Publicitat

El projecte dona solució a la problemàtica actual d’analitzar l’aire, un procés car i amb dificultats per obtenir dades fiables i a temps real. Aquest revolucionari programa permetrà mesurar la qualitat de l’aire a través de sensors de gas, obtenint dades massives públiques a l’instant i amb uns costos econòmics inferiors. En aquest sentit, la ciutadania podrà, per exemple, saber si la qualitat de l’aire és prou bona abans de fer exercici a l’aire lliure, entre altres utilitats.

La informació recollida pels sensors serà pública als panells informatius digitals instal·lats al Parc de Coll Favà i a l’Escola Pins del Vallès. Els dispositius també oferiran recomanacions, bones pràctiques i hàbits per millorar la qualitat de l’aire.

La presentació del projecte s’inclou dins de la Setmana Europea de la Mobilitat, a la qual s’ha adherit l’Ajuntament. Amb el lema ‘Per una mobilitat sense emissions’ es portaran a terme diverses accions per promoure nous hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

Publicitat

Feu un comentari