Sant Cugat inicia una prova pilot per mesurar la qualitat de l’aire a través de nanosensors

22/02/2021 – Redacció /

Sant Cugat ha iniciat aquesta setmana una prova pilot que permetrà mesurar la qualitat de l’aire en moviment a través de nanosensors. Aquests s’instal·laran en bicicletes i en persones que tinguin una rutina d’anar en bici i caminar diàriament per la ciutat. 

Aquesta prova pilot forma part del projecte europeu Interreg SUDOE NanoSen AQM, que està destinat a impulsar noves tecnologies en el camp de la qualitat de l’aire. Es desenvoluparà simultàniament a diferents regions europees al llarg del primer trimestre de 2021 amb la finalitat de comprovar la fiabilitat d’aquests dispositius. Es tracta d’uns nanosensors de gas de baix cost que permeten mesurar i mostrar la qualitat de l’aire en temps real, de manera que es facilita la monitorització d’aquests índexs, tant en temps com en costos per a l’administració.

Publicitat

S’instal·len dins unes caixes que s’han repartit a diversos voluntaris. Dos d’ells la portaran enganxada al cinturó en les seves caminades diàries i uns altres quatre portaran el sensor fixat en el manillar de la bicicleta mentre es desplacen pel municipi. A més, també hi haurà dos dispositius fixes a la rambla del Celler i als sensors ubicats en l’estació fixa de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica del Parc de Sant Francesc.

La ciutat participa en aquest projecte europeu amb la col·laboració d’AMB Ecologia, AIGUASOL i la Generalitat de Catalunya.

Publicitat

Feu un comentari