Sant Cugat, i la resta de municipis, confinats durant el cap de setmana

29/10/2020 – ACN /

El Govern ha aprovat aplicar a partir d’aquesta mateixa nit el confinament perimetral de Catalunya i també el confinament perimetral municipal de cap de setmana. D’aquesta manera, els santcugatencs i snatcugatenques no podran sortir de la ciutat des de divendres a les 6 del matí fins dilluns a les 6 de matí. A més, es manté el toc de queda de deu de la nit a sis del matí cada dia.

Es permetran els desplaçaments dintre de la mateixa comarca si es per anar al cementiri el 31 d’octubre i l’1 de novembre. També es permetran per fer esport en municipis propers. El Govern recomana quedar-se a casa el màxim possible, i demana també una estratègia de desplaçaments basada en la bombolla de convivència o l’ampliada.

Publicitat

Pel que fa a les reunions, es manté la prohibició de trobades de més de sis persones. Aquesta limitació no es aplicable al dret a manifestació.

Pel que fa al comerç, els centres comercials i les superícies de més de 800 mestres qudrats hauran de tancar, excepte els que ofereixin productes de primera necessitat. Per tant, botigues i comerços de menys de 800 metres quadrats podran seguir oberts al públic amb un aforament del 30%. Perruqueries, farmàcies i centres de jardineria podran obrir sense restriccions. També es redueix a un aforament del 30% les cerimònies de tipus religiós o fúnebre.

En l’àmbit laboral, es recomana aplicar el teletreball llevat quan és impossible fer-ho o quan no es tinguin els mitjans necessaris. En aquest cas, caldrà aplicar mesures de flexibilitat horària. El transport públic mantindrà l’oferta del 100%.

Publicitat

En el sector cultural, se suspenen les activitats escèniques i musicals, incloent teatres, concerts i cinemes. Els arxius, museus, sales d’exposicions i galeries d’arts podran obrir amb un 30% d’aforament. Les biblioteques estaran obertes només per al servei de préstec.

Tanquen les instal·lacions i equipaments esportius excepte els centres de tecnificació i els que hagin d’acollir competicions professionals estatals o internacionals. S’ajornen totes les competicions esportives, menys aquestes, que no podran tenir públic. També tanquen els parcs i fires d’atraccions.

En l’àmbit educatiu, l’ensenyament postobligatori serà híbrid, és a dir, serà telemàtic sempre que sigui possible en el batxillerat i FP. Serà presencial per a les pràctiques i exàmens, en la línia del que continuaran fent també les universitats.

Queden suspeses les activitats de lleure, extraescolars i esport escolar. Queden fora de la limitació les activitats organitzades pel propi centre escolar al mateix recinte. També podran obrir escoles oficials d’idiomes i de formació d’adults. Les àrees de joc infantil queden obertes fins a les 20 hores.

Totes aquestes mesures duraran 15 dies i després es revisaran per augmentar-les, relaxar-les o bé mantenir-les tal qual.

Feu un comentari