Sant Cugat habilita nou punts d’accés a wifi gratuït

21/01/2021 – Redacció /

Sant Cugat ha estat un dels municipis europeus escollits per impulsar el projecte WIFI4EU. Es tracta d’una iniciativa que permetrà a la ciutadania connectar-se a una xarxa wifi d’alta velocitat de fins a 30Mbps a diferents punts de la ciutat com les principals places que envolten el Monestir, la Plaça de la Vila, la Plaça Barcelona, la Plaça Lluís Millet davant de l’estació dels ferrocarrils de Sant Cugat i a Can vernet. També s’instal·larà un punt d’accés wifi d’alta velocitat a Mirasol.

En total, es tracta de nou espais de la ciutat on ja s’han instal·lat antenes, gràcies a la subvenció de 15.000 euros que ha rebut de la Unió Europea.

Publicitat

Aquestes infraestructures permeten als ciutadans i ciutadanes accedir a un portal captiu que, a través d’un control de credencials, donarà accés al servei wifi d’alta velocitat a les persones usuàries durant un temps limitat per connexió. Un sistema similar al que podem trobar als aeroports. 

L’objectiu final del projecte és que qualsevol ciutadà pugui connectar-se a internet de manera gratuïta en tot el territori europeu sense haver de donar credencials cada vegada. D’aquesta manera es podrà navegar lliurement des de París, Sant Cugat, Roma o Berlín amb les mateixes credencials.

En les pròximes setmanes s’identificaran amb unes plaques de color blau i amb les sigles WIFI4EU els punts de la ciutat on ja es pot gaudir d’aquest accés.

Publicitat

Feu un comentari