Sant Cugat estrena una guia de recursos i una auca per fer visible el TEA

31/03/2021 – Redacció /

El divendres 2 d’abril se celebra el Dia Mundial de l’Autisme i per aquest motiu l’ajuntament ha preparat una sèrie d’actes amb l’objectiu de fer visible el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) a la ciutat com a pas imprescindible per avançar cap a la plena inclusió d’aquestes persones a la nostra societat. Un d’ells serà la il·luminació de blau la façana de l’edifici consistorial el divendres. Es calcula que uns 900 santcugatencs i santcugatenques tenen aquest trastorn.

Cartell dia Dia Mundial de l’Autisme

El consistori amb el suport de la taula de treball TEA Sant Cugat ha editat una Guia de Recursos i una Auca per explicar què és el TEA, com es pot expressar en un infant i quins són els senyals que permeten detectar-lo en etapes primerenques. Així mateix la Guia mostra els recursos de què disposa la ciutat per facilitant-ne l’accés a les persones amb TEA i les seves famílies.

Publicitat

Tant la Guia com l’Auca es presenten amb continguts accessibles per a tota la ciutadania i aptes per ser utilitzats en l’entorn educatiu i sanitari. Aquests materials han estat elaborats per la dissenyadora Jana Martínez (disseny i concepte) i la il·lustradora Laura Fernandez (il·lustració).

També s’ha creat un espai específic amb informació sobre el TEA al web municipal www.santcugat.cat/tea.

Presentació dels actes del Dia Mundial de l’Autisme

Cinefòrum i Cicle de cinema per a tothom

Com en edicions anteriors, el cinema també tindrà un espai protagonista en el programa d’actes gràcies a la col·laboració dels Cinemes Sant Cugat i de Paidos Fundesplai:

Publicitat

·         Cicle cinema per a tothom (Cinemes Sant Cugat): cinema familiar adaptat per a infants amb TEA i obert a tothom. Les sessions es fan en condicions especials de so i de llum. Al vestíbul hi haurà espai de descans amb monitoratge. Tindrà les sessions següents:

–          Dia 11 d’abril a les 12 hores. Tom i Jerry

–          Dia 16 de maig a les 12 hores. Fritzi

–          Dia 13 de juny a les 12 hores. El cargol i la balena

Com a novetat, aquest cicle de cinema estrena nova imatge dissenyada per dues alumnes de l’Escola d’Art i Disseny EAD de Sant Cugat.

·         Cinefòrum: Sessió gratuïta oberta a tothom de la pel·lícula “Larga vida y prosperidad de Ben Lewin” (VOSE) dirigida a tot el públic en general que estigui interessat a conèixer més coses sobre el Trastorn de l’Espectre Autista. En acabar es realitzarà un col·loqui, moderat per Joan Ramon Armadàs periodista i director de la revista el Cinèfil i acompanyat per la Psicòloga Elisabet Tomàs, especialista amb TEA des d’un apropament clínic i que actualment treballa com a Coach laboral a Specialisterne.

Feu un comentari