Sant Cugat es manifesta per una accessibilitat justa als escenaris

01/12/2020 – Tina Forest Illas /

La Plataforma per la cultura de base de Sant Cugat s’han concentrat a la plaça d’Octavià per reclamar que hi hagi una programació accessible, estable i segura per part del teixit musical de base de la ciutat.

En la concentració els manifestants han denunciat la desigualtat en l’accés als escenaris i a la cultura en general a la ciutat. Denuncien les facilitats que, segons expliquen, es donen des de l’Ajuntament cap a certs col·lectius en comparació a la resta. Han explicat que, amb la pandèmia, aquesta situació s’ha vist agreujada.

Publicitat

A més, es queixen que des del consistori no s’està duent a terme cap acció rellevant d’acompanyament a la cultura en viu. Demanen que a més d’aplicar restriccions, es treballi en un pla a llarg termini per garantir aquest accés igualitari a la cultura.

Propostes

Des de la Plataforma per la cultura de base de Sant Cugat proposen establir diversos espais equipats tècnicament repartits per la ciutat, perquè s’hi puguin programar actes culturals de les diferents organitzacions musicals santcugatenques. Aquesta seria una proposta blindada, independentment de qui governi a l’Ajuntament.

Per altra banda, en cas que no es pugui garantir aquest blindatge, la plataforma proposa tenir un espai cobert i un o dos a l’aire lliure, però que siguin autogestionats, en els quals la presa de decisions sobre la programació es faria de manera oberta, horitzontal i transparent, i hi podria participar tothom qui volgués.

Publicitat

Feu un comentari