Sant Cugat entra a la fase de represa i obre els parcs infantils com a novetat destacada19/06/2020 – REDACCIÓ /

Sant Cugat es troba des d’aquesta mitjanit en la fase de represa, la nova etapa que ha impulsat el Govern de la Generalitat a través d’un decret per definir la fi de l’estat d’alarma en el conjunt de l’Estat espanyol. Una fase que es regeix per moltes de les mesures de la fase 3 proposada pel Govern espanyol i d’altres noves com que ja es poden obrir els parcs infantils, entre les novetats més destacades.

Fotografia d’arxiu de l’Ajuntament de Sant Cugat d’un parc infantil de la ciutat

D’aquesta manera, amb la fase de represa les zones de jocs infantils a Sant Cugat quedaran obertes i tots els nens i nenes ja hi podran tornar a jugar, tal com va anunciar aquest dijous l’Ajuntament de Sant Cugat a través de les xarxes socials.

Per garantir la seguretat de tots els infants, el consistori adverteix que cal evitar aglomeracions i usar mascaretes i ha anunciat que reforçarà la neteja d’aquests espais.

Altres mesures de la fase de represa a Sant Cugat

L’ajuntament de Sant Cugat ha resumit les mesures de la nova fase de represa que promou la Generalitat.

Publicitat


Vida familiar i social

Es poden celebrar trobades familiars i activitats socials sempre que no es generin aglomeracions ni se superin les limitacions d’aforament. Es considerarà aglomeració la concentració de persones en espais públics quan no es pugui mantenir la distància física interpersonal de seguretat.

S’aconsellen les trobades a l’aire lliure per sobre de les trobades o reunions en espais tancats i, en la mesura del possible, mantenir grups de contacte estables.

Mascaretes i distància de seguretat

Les persones majors de 6 anys estan obligades a utilitzar la mascareta a la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai obert o tancat d’ús públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat d’1,5 metres entre persones que no mantenen una relació i un contacte propers de forma molt habitual.

Les distàncies interpersonals no poden ser inferiors a 1 metre en espais tancats, excepte entre persones que mantenen una relació i un contacte propers habituals.

L’ús de mascaretes es manté també obligatori entre les persones usuàries dels mitjans de transport públics.

Aforaments

Fins al 25 de juny hi ha un període d’adaptació en què es mantenen uns percentatges del 50% d’aforament en espais interiors i del 75% en exteriors.

A partir del 25 de juny ja no es marquen percentatges, sinó que els aforaments seran els que permetin garantir una distància interpersonal de seguretat d’1,5 metres o l’equivalent de 2,5 metres quadrats per persona, tant en espais tancats com a l’aire lliure.

En espais tancats es pot reduir la distància física sempre que es compleixin tres condicions: l’ús de mascareta, que hi hagi un registre d’assistents i que s’incorporin mesures de circulació que evitin aglomeracions en els encreuaments o punts de més afluència.

Mobilitat

Les restriccions de mobilitat dins de Catalunya han desaparegut des de l’entrada de tot el territori a la fase 3. A partir de diumenge 21 de juny, amb la fi de l’estat d’alarma a Espanya, també es podrà circular entre comunitats autònomes.

Deixa un comentari