Sant Cugat demanarà als artistes que als concerts evitin cançons d’incitació al consum d’alcohol i agressions sexistes

25/03/2021 – Redacció /

Sant Cugat demanarà als grups de música contractats a concerts populars que evitin missatges i cançons que promoguin el consum d’alcohol i drogues o que puguin incitar a agressions sexistes. És un compromís que hauran de signar els organitzadors a l’hora d’informar les bandes contractades, segons recull el nou protocol per reduir les violències sexuals en espais d’oci presentat aquest dilluns. El document reforça les mesures preventives. En aquest sentit, també marca requisits a les empreses de seguretat privada contractades als esdeveniments, les quals hauran de tenir personal format específicament en prevenció de violències sexuals. Una formació que també hauran de tenir part dels organitzadors de cada acte.

L’objectiu del protocol és reduir les violències sexuals als espais d’oci festiu i promoure espais lliures de sexisme, segons ha recalcat aquest dimecres la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert. En aquest sentit, el document se centra en la identificació de les principals violències sexuals en entorns festius per reduir-les, en la definició d’accions comunitàries per detectar i reparar aquestes violències, i en promoure un treball transversal entre els diferents agents dels actes populars.

Publicitat

Volem una ciutat en què tots els espais siguin espais segurs, en què puguem totes i tots plegats gaudir de la festa, amb llibertat, seguretat i bon tracte. Una ciutat en què les dones i les persones que trenquen amb els estereotips de gènere puguin participar de les celebracions i les festivitats sense patir cap tipus de discriminació“, ha subratllat Gibert.


Els requisits de contractació a músics i equips de seguretat són algunes de la desena d’accions que es recullen al nou protocol, on també es marca que les festes que s’organitzin a la ciutat hauran de tenir un Punt Lila on fer atenció a eventuals víctimes i on divulgar informació preventiva. Al mateix temps, s’estableix que tots els esdeveniments festius populars hauran de dissenyar-se en espais que redueixin els riscos d’agressions sexuals i hauran de tenir una programació feta amb perspectiva de gènere.

A nivell reactiu, el protocol defineix els circuits d’actuació i coordinació en cas de produir-se una agressió sexual durant les festes, i marca un grup de seguiment d’actuació per vetllar pel seu compliment en cada esdeveniment. La previsió és que el ple municipal aprovi el protocol el més aviat possible.

Publicitat

Feu un comentari