Sant Cugat consolidarà la figura dels Agents de Civisme08/04/2021 – Redacció /

Els Agents de Civisme de Sant Cugat duen a terme tasques d’informació a peu de carrer. Intenten sensibilitzar a la població promovent actituds cíviques, fomentant la bona convivència i el respecte entre la ciutadania. La seva tasca durant la pandèmia ha estat molt útil, informant la població sobre el correcte ús de mascaretes, les mesures de distància social o repartint EPI a comerços i escoles bressol.

Fins ara els Agents de Civisme es contractaven mitjançant plans d’ocupació temporal, però l’objectiu del consistori és que aquest servei passi a ser estable i s’integri a l’estructura municipal. Així ho han fet saber des de l’Ajuntament en un acte on s’ha presentat la nova promoció de 8 persones que s’incorporen aquest any com a Agents de Civisme de Sant Cugat.

Actualment els Agents de Civisme es contracten a través de Plans d’Ocupació impulsats amb l’ajuda de l’AMB o la Diputació. Eren plans adreçats a persones amb dificultats d’accés al mercat laboral amb contractes amb una durada aproximada d’un any. Enguany és la sisena vegada que l’Ajuntament impulsa aquest servei, que es va iniciar el 2016 i fins al moment 40 persones ja han treballat com a Agents de Civisme a la ciutat.

Aquest darrer any els Agents de Civisme han contribuït positivament a la lluita contra la COVID, però també han desenvolupat tasques informatives sobre la nova normativa sobre patinets i vehicles d’ús personal (VMP); suport al Mercat setmanal de carrer; tasques de protecció escolar i també han donat suport a dispositius especials, com durant les darreres eleccions al Parlament de Catalunya o durant la implantació de l’Anella Verda.

Publicitat


Deixa un comentari