Sant Cugat commemora els 40 anys dels Ajuntaments democràtics

03/12/2019 – REDACCIÓ /

Fa 40 anys que es van celebrar a Sant Cugat i a la resta de municipis de l’estat  les primeres eleccions locals democràtiques després del franquisme. Per commemorar aquesta efemèride, l’Ajuntament de la ciutat ha volgut reunir en un gran acte a tots els alcaldes i regidors que han format part d’aquestes 10 legislatures.

Foto dels alcaldes assistents a l’acte (Mercè Conesa, Mireia Ingla, Lluís  Recoder i Carmela Fortuny)

L’acte ha comptat amb la presència dels darrers tres alcaldes de Sant Cugat. L’actual regidora Carmela Fortuny, l’alcaldessa de la ciutat entre el 2010 i el 2018, Mercè Conesa i de Lluís Recoder, alcalde entre el 1999 i el 2010. També estava prevista l’assistència de Joan Aymerich, que va governar per Convergència i Unió entre el 87 i el 99, però no ha pogut ser-hi present per problemes de salut.

Publicitat

A l’acte també s’han pogut veure cares conegudes com els antics regidors Jordi Puigneró i Damià Calvet, ara consellers de la Generalitat.

També van estar representades les forces polítiques que van jugar un paper important durant aquests 40 anys d’ajuntaments democràtics, però que actualment no estan representats al consistori.

Foto de família dels assistents a l’acte

També estava programat el parlament del representant del Partit Popular, Àlvaro Benejam que va excusar la seva assistència. Els que sí que ho van fer van ser els diferents representants dels partits que formen el consistori.

Publicitat

Foto durant l’acte de commemoració dels 40 anys dels ajuntaments democràtics

Els dos primers alcaldes d’aquesta segona etapa democràtica a la ciutat, ja desapareguts, militaven al PSC. Àngel Casas i Boladeras, que va governar la ciutat durant la primera legislatura del 79 al 83 i Josep Oriol Nicolau que ho va fer fins al 87. Francesch Duch, d’ERC, va voler tenir un record per als 21 regidors d’aquelles primeres legislatures.

L’actual alcaldessa va voler reconèixer també la tasca de tots els treballadors de l’Ajuntament.

Durant l’acte de commemoració d’aquests 40 anys es van interpretar diverses peces de música a càrrec de l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels.

Durant l’esdeveniment també es van poder veure a les pantalles del consistori un recull d’imatges de Televisió Sant Cugat d’aquestes 10 legislatures de la democràcia moderna. Unes imatges històriques que formen part del documental “Sant Cugat Elecció a elecció”, que repassa aquestes últimes quatre dècades de la democràcia de la nostra ciutat.

Podeu veure el reportatge en aquest vídeo.

Fotogaleria

Alcaldes i alcaldesses de Sant Cugat des de 1979:

  • 1979-1983 Àngel Casas i Boladeras
  • 1983-1987 Josep Oriol Nicolau i Compte
  • 1987-1999 Joan Aymerich i Aroca
  • 1999-2010 Lluís Recoder i Miralles
  • 2010-2018 Mercè Conesa i Pagès
  • 2018-2019 Carmela Fortuny i Camarena
  • 2019- Mireia Ingla i Mas

Feu un comentari