Sant Cugat ampliarà els carrils bici per connectar tres escoles i els barris de Coll Favà i Can Magí

28/12/2020 – Tina Forest Illas /

L’Ajuntament de Sant Cugat ampliarà la xarxa de carrils bici de la ciutat. Ho farà a partir de dos projectes que tenen l’objectiu d’impulsar i promoure una mobilitat més sostenible al municipi, i d’aquesta manera reforçar l’estratègia davant l’emergència climàtica.

Els dos projectes han estat aprovats per un import de 464.209 euros. El primer consistirà en la creació d’un itinerari per a bicicletes i vianants per connectar els barris de Coll Favà i Can Magí, per l’avinguda Francesc Macià, la Ronda Nord i connectant amb el carrer de Joan Amades.

Publicitat

Entre les obres previstes hi ha actuacions de pavimentació, drenatge, enllumenat, mobiliari urbà i jardineria. Una vegada es faci l’aprovació inicial, l’Ajuntament començarà els tràmits per licitar i adjudicar les obres, i està previst que s’executin en cinc mesos.

L’altre projecte consisteix en construir nous carrils bici per connectar tres escoles públiques. L’escola Joan Maragall es connectarà amb el centre de Volpelleres, l’escola Ciutat d’Alba, amb l’estació de Mira-sol, Mira-sol centre i el Turó de Can Mates i l’escola Gerbert d’Orlhac amb l’avinguda Francesc Macià i el barri de Sant Francesc. Està previst que les obres durin quatre mesos un cop licitades i adjudicades.

A més d’aquesta ampliació de la xarxa de carrils bici, l’Ajuntament de Sant Cugat també està treballant en la Zona de Baixes Emissions, per potenciar l’ús de la bicicleta i la restricció de la circulació de vehicles contaminants pel centre de la ciutat.

Publicitat

Feu un comentari