Sant Cugat activa la situació de PREALERTA davant el risc de neu el proper dia 9

07/01/2021 – Tina Forest Illas /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha activat la situació de PREALERTA del Pla de Protecció Civil municipal, davant el risc de neu que pot afectar la comarca el proper dia 9 de gener

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat de diversos avisos per risc de neu en diferents punts del territori català. La comarca del Vallès Occidental es trobaria en risc moderat de cara al cap de setmana.

Publicitat

Aquest dissabte les nevades afectaran a primera hora del matí a l’extrem sud de Catalunya, i després s’estendrien a la resta del territori, amb acumulacions de neu superiors a 10 cm en cotes superiors a 800 m, i de 2 cm en cotes baixes. També hi podria haver alguna precipitació en forma de neu poc intensa al nivell del mar.

Aquesta situació meteorològica es mantindria durant el dia de diumenge a tot Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya també ha alertat de situacions de risc per nevades al sud del país durant aquests propers dies. Aquest mateix dijous s’hi preveuen nevades intenses amb acumulacions superiors als 10 cm per sobre els 900 m.

Publicitat

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat la PREALERTA del Pla NEUCAT donades les previsions meteorològiques pels propers dies. Cal recordar, però, que la fase de PREALERTA no implica l’activació del Pla.

Des de la Generalitat es demana als transportistes que consultin l’evolució de les previsions i es mantinguin informats de les possibles afectacions a les carreteres. Així mateix s’aconsella precaució a tota la població, i es recorda que es poden consultar els consells i recomanacions sobre com actuar en cas de nevades al web de Gencat.

Feu un comentari