Salut destinarà 1 milió d’euros a Sant Cugat per enfortir l’atenció primària

01/12/2020 – Tina Forest Illas /

El Departament de Salut destinarà un milió d’euros a la ciutat de Sant Cugat amb l’objectiu d’enfortir l’atenció primària del municipi. Aquesta aportació entra dins el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, que va més enllà de la gestió de la covid-19.

Amb aquests diners es podrà dur a terme la contractació de gestors covid, la millora assistencial a les residències o la incorporació de més treballadors socials, entre d’altres.

Publicitat

Aquesta partida forma part dels 22,6 milions que Salut destinarà a la Regió Metropolitana Nord, que comprèn el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, Barcelonès Nord i Maresme Central. El Departament ha presentat aquests imports en els consells d’alcaldes del territori.

La gerent de la Regió Metropolitana Nord, Anna Aran, ha posat de manifest que ja s’està començant a contractar més personal, i ha qualificat el Pla com “la gran palanca assistencial que ha de tenir l’atenció primària”.

Amb tot, però, Aran ha fet una crida a la responsabilitat col·lectiva i a complir les mesures de seguretat, ja que “si ara arribés una tercera onada, ho faria amb més riscos que la segona”, ja que la pressió assistencial és major que en la primera ocasió.

Publicitat

Feu un comentari