Rep l’alta mèdica la veïna de Sant Cugat que estava ingressada en contra de la seva voluntat

14/02/2020 – REDACCIÓ /

La santcugatenca Yolanda Rodríguez, coneguda per reivindicar un habitatge digne completament despullada als carrers de la ciutat,  ja ha rebut l’alta mèdica de Mútua Terrassa i es troba allotjada en una pensió de Cerdanyola facilitada pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Cugat. Li van donar l’alta el 6 de febrer, després d’estar ingressada des del passat 25 de gener per prescripció mèdica.

yolanda-rodriguez-habitatge-digne-santcugat
Fotografia de Yolanda Rodríguez dormint davant de l’Ajuntament que va penjar ella mateixa a les xarxes socials

Segons ens ha informat la mateixa veïna, la van ingressar després que ella mateixa truqués a urgències mèdiques quan es trobava a Barcelona perquè es va sentir indisposada després de no haver dormit en les darreres hores.

Publicitat

No havia dormit perquè unes hores abans havia decidit abandonar la pensió de Sabadell que li havia facilitat l’Ajuntament de Sant Cugat perquè considerava que no reunia unes mínimes condicions de convivència.

Quan es va trobar al carrer, va trucar a Serveis Socials per demanar un nou allotjament i, segons ella, no li van donar la solució que volia. Davant d’això, va decidir anar a l’església del Monestir per dormir en el seu interior quan acabés la missa. Quan es va tombar a terra per dormir, unes quatre persones de la parròquia, segons Rodríguez, van intentar convèncer-la perquè marxés. Li van dir que aquell no era un lloc per dormir. Però com que es va resistir a marxar de l’església, van trucar a la Policia local. Els agents van arribar pocs minuts després i la van fer fora provocant-li diversos blaus als braços, segons la seva versió.

Aleshores, Yolanda Rodríguez va decidir anar al servei d’urgències del CAP de la Mina per denunciar-ho. Mentre s’esperava va decidir tombar-se a les cadires de la sala d’espera i el guàrdia de seguretat la va fer fora.

Publicitat

Després d’aquest altre incident va demanar un taxi i se’n va anar a la Ciutat de la Justícia amb la intenció de denunciar els fets. Quan estava a Barcelona, es va trobar malament perquè no havia dormit i va trucar al servei d’urgències. Va arribar una ambulància i la van ingressar a Mútua Terrassa, tot i que ella es va oposar perquè el 2018 ja la van ingressar i el mateix doctor que ara li va prescriure “trastorn mental” aleshores li va redactar un informe assegurant que no tenia aquest trastorn, explica.

Passat el termini de 24 hores que marca la llei, un jutge del jutjat de primera instància número 6 de Terrassa va decidir que li podien donar l’alta i, després de 13 dies ingressada a Mútua Terrassa, el 6 de febrer li van donar l’alta i els Serveis Socials de l’Ajuntament li van facilitar una pensió a Cerdanyola del Vallès.

En aquest hostal, de moment la veïna Yolanda Rodríguez s’hi troba millor que a Sabadell perquè, segons ella, “l’educació ha millorat”, tot i que encara es queixa dels sorolls de l’entorn (es troba al costat d’una via amb alta circulació de cotxes i una escola) i de l’estat de l’edifici.

Tot i la millora del nou allotjament, Rodríguez diu que seguirà demanant un habitatge als Serveis Socials de Sant Cugat, perquè considera que “una pensió pot ser una bona solució temporal per a algú que l’hagin desnonat o s’hagi quedat sense pis per un incendi, però en cap cas hi pots estar tot el dia, perquè una pensió no és el mateix que tenir una llar”.

Yolanda Rodríguez va ser una de les protagonistes de l’audiència pública del ple de gener de Sant Cugat, quan el seu amic Andrea Terzaghi va explicar els fets que van motivar el seu ingrés a Mútua Terrassa.

Rodríguez és una veïna que des del 2018 ha protestat despullada en diversos episodis davant de l’edifici de l’Ajuntament de Sant Cugat per demanar un habitatge digne.

Feu un comentari