Reobren els locals d’oci nocturn fins les 3h amb limitacions

06/10/2020 – Redacció-ACN /

El Procicat ha aprovat que els locals d’oci nocturn puguin reobrir però amb sense fer ús de la pista de ball, segons han explicat les patronals de l’oci nocturn i fonts del Govern. Segons ha informat la Fecasarm en un comunicat després de reunir-se amb la Generalitat, les discoteques i els locals d’oci nocturn podran reobrir les seves portes fins a les tres de la matinada i la pista de ball haurà d’estar ocupada per taules i cadires o només cadires, l’aforament estarà limitat al 50%, s’hauran de programar actuacions en directe i el públic haurà de portar mascareta mentre no estigui consumint. A més, hauran de portar un registre d’assistents i hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels assistents.Les activitats incloses en la resolució aprovada són les que tenen llicència de discoteca, cafè teatre, cafè concert, sala de concerts, establiments de règim especial, discoteques de joventut, karaokes, sales de festes amb espectacles i concerts d’infància, segons la Fecasarm. Els locals amb reservats annexos quedarien fora. 

L’horari serà el que cadascuna d’aquestes activitats té segons l’ordre d’horaris de la Generalitat però sense ampliacions els caps de setmana, el que comportarà que el tancament dels bars musicals i discoteques sigui pràcticament el mateix, ja que els primers tancaran a les 2.30 hores i les segones a les 3.00 hores. Els bars i restaurants continuaran amb la limitació horària de la una de la matinada però es permetrà el consum en barra guardant la distància d’1,5 metres, segons la patronal. 

Publicitat

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha valorat positivament la decisió de la Generalitat i el fet que Catalunya esdevingui la primera en permetre la reobertura d’aquests locals. Tot i això, ha afirmat que l’horari és “insuficient” ja que a les 3.00 hores “no hi ha transport públic i la gent romandrà al carrer fent ‘botellón'”. Boadas ha afegit que la Generalitat “ha reconegut expressament que el sector de l’oci nocturn legal no ha estat el causant dels contagis ja que ha estat tancat”.

D’altra banda, la patronal ha explicat que es continuarà treballant en el pla sectorial que ha de permetre recuperar gradualment la pista de ball. El pla preveu distingir les activitats de més i menys de 500 persones d’aforament, exigint als locals de més perimetrar la pista amb un únic punt d’accés controlat i de sortida de la mateixa i sense poder entrar amb begudes i fent us sempre de la mascareta. La Fecasarm ha assegurat també que la Generalitat els ha comunicat que estudiarà ampliar els horaris els caps de setmana i vigílies.

Tot i la reobertura, la Federació ha afirmat que no se soluciona el “gravíssim” problema que arrossega el sector, on el 80% dels empresaris està en situació d’insolvència. Per això, ha continuat reclamat ajudes a la Generalitat i al govern espanyol. El president de l’organització, David López, ha apuntat que la reobertura “provocarà que com a mínim s’aturi l’hemorràgia de pèrdues” però no hi haurà prou. 

Publicitat

La Fecalon creu que la majoria no reobrirà

De la seva banda, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) ha agraït l’inici de reobertura i ha lamentat l'”arbitrarietat” en el tancament de les activitats recreatives musicals i nocturnes. Ha afirmat però que “és una petita escletxa” però no soluciona “la problemàtica que mantindrà tancades la gran majoria d’activitats per la inviabilitat econòmica de mantenir oberts mitjans i grans establiments per fer activitats diferents d’aquelles que eren el seu objecte”. 

Ha afegit que tampoc se solucionarà el problema del ‘botellón’ ja que el fet d’haver de tancar a les 3.00 hores farà que s’estigui oferint “l’activitat que realment demanda la joventut” i que ha defensat que poden oferir “en condicions d’higiene i seguretat”. 

La Fecalon ha coincidit amb la Fecasarm en apuntar que la reobertura serà “insuficient” i ha assegurat que l’oferta cultural i de concerts és “totalment inviable”. Per això, ha insistit en un pla de rescat urgent per salvar les activitats i els llocs de treball, així com l’aprovació d’un pla de represa amb caràcter d’urgència.

Feu un comentari