Reobertura o parc: el futur del Camp de golf de Can Sant Joan

09/12/2020 – Redacció /

El futur del camp de golf de Can Sant Joan ve carregat de polèmica. L’empresa propietària dels terrenys, INCASÒL, vol traspassar el projecte de reobertura del camp a una empresa privada perquè ho gestioni, i d’aquesta manera es pugui tornar a utilitzar per a aquesta pràctica esportiva.

cup-golf-santjoan-santcugat

Davant aquesta decisió, moltes entitats, veïns i grups municipals han manifestat el seu desacord, i demanen que el camp de golf es transformi en un parc interurbà.

Publicitat

Aquesta polèmica ve de lluny. El 2018 es va saber que l’empresa arrendatària del camp, Puro Campo S.L., acumulava importants deutes econòmics. La Federació Catalana de Golf va decidir rescindir el contracte amb l’empresa, i el camp va quedar tancat per ordre judicial.

Proposta de parc interurbà

L’estat d’abandonament dels terrenys van motivar la lluita veïnal i els grups municipals per fer pressió perquè es convertís el camp de golf en un parc interurbà amb centre cívic, zona de restauració i zona de concerts. 

El març del 2019, la CUP va presentar una moció al ple municipal per començar les converses amb Incasòl, l’Ajuntament de Rubí i la Federació Espanyola de Golf, per poder tirar endavant aquesta reconversió. La moció va quedar aprovada.

Publicitat

Incasòl vol la reobertura

INCASÒL, propietària dels terrenys, pretén obrir el concurs públic per escollir l’empresa que exploti les instal·lacions a finals d’any o principis del 2021.

Per impedir que es reobri el camp de golf, han sortit diverses iniciatives, com per exemple la del grup parlamentari d’En Comú Podem. Els Comuns han presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en la qual demanen que es treballi per convertir aquestes 90 hectàrees en un parc interurbà perquè tothom en pugui gaudir, així com una taula rodona entre Incasòl i els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat.

També s’ha creat la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf, formada per diferents entitats i moviments polítics locals i del Vallès Occidental, que han llençat un manifest per demanar-ne la reconversió en un parc. La Plataforma també ha organitzat una excursió al camp de Can Sant Joan pel proper dia 13 de desembre, que sortirà des dels municipis de Sant Cugat, Rubí i Sant Quirze del Vallès.

Des dels moviments veïnals demanen que no es reobri el camp de golf, ja que això suposaria reprendre una pràctica que suposa un gran impacte mediambiental, i demanen que la reobertura es faci de manera sostenible i respectuosa amb la natura.

Feu un comentari