11/03/2020 – REDACCIÓ /
A Sant Cugat hi ha més de 12.000 persones majors de 65 anys, però només hi ha una residència pública per a gent gran i compta amb 68 places. A més, hi ha 729 persones majors de 64 anys que viuen soles. La segona residència ha estat des de fa més de deu anys una demanda històrica de la ciutat. Després que el Parlament rebutgés la segona residència pública a la ciutat (amb els vots en contra d’ERC i Junts per Catalunya), ara el govern local podria apostar per una fórmula público-privada en un terreny de Volpelleres.
La Plataforma de Pensionistes fa mesos que reclama aquesta segona residència i avisen a l’Ajuntament que volen que sigui pública. A la vegada demanen bonificacions en el transport públic per desplaçar-se fins a l’hospital de referència, Mútua Terrassa. Tot i això fa anys que es demana un hospital públic a la ciutat, el que havia de ser l’Hospital Vicente Ferrer, una reivindicació històrica i que va ser aturada pel govern de la Generalitat durant les retallades pressupostàries el 2012.
Quines necessitats i reclamacions tenen els santcugatencs majors de 65 anys?
Àngel Martínez (Jubilat)

“Falten moltes! Bancs per asseure’s als carrers hi ha pocs, un espai pels
avis perquè puguin jugar i que sigui públic, i sobretot fonts d’aigua, ja que la meitat estan tallades. Què significa que hi hagi una font a la ciutat i que no hi hagi aigua? I en els CAPs de la ciutat hi ha moltes esperes.”
Laura Cruz (Prejubilada)

“Vaig portar la meva consogra de Barcelona i està molt contenta. El que trobo a faltar és que el CAP hauria de tenir molts més mitjans, ja que durant els caps de setmana no tenen res de mitjans. Seria important que fos un ambulatori 24 hores, cap de setmana inclòs.”
Josep Castellví (Jubilat)

“Una segona residència! Hi ha molta gent gran a Sant Cugat. El terreny per fer-la el tenim i la gestió és igual que sigui público-privada. També el que necessitem és l’hospital més a prop perquè anar a Terrassa surt més car que anar a Barcelona.”
Rosario i Marisa (Jubilades)

“Falten moltes! Bancs per asseure’s als carrers hi ha pocs, un espai pels avis perquè puguin jugar i que sigui públic, i sobretot fonts d’aigua, ja que la meitat estan tallades. Què significa que hi hagi una font a la ciutat i que no hi hagi aigua? I en els CAPs de la ciutat hi ha moltes esperes.”
Manolo Gutiérrez (Jubilat)

“Veig bé Sant Cugat però tan gran com és la ciutat hauria de tenir un hospital públic. Una vegada em vaig trencar l’húmer i vaig haver d’anar a Terrassa. Sant Cugat té quasi 100.000 habitants i sense hospital!”