Quasi 10.000 santcugatencs han rebut la primera dosi de la vacuna anticovid

01/04/2021 – Redacció /

Un total de 9.576 santcugatencs han rebut la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19, segons dades del departament de Salut de la Generalitat. Pel que fa a la segona dosi, s’ha inoculat 4.463 ciutadans de la ciutat.

A la vegada, la Generalitat informa que 18 santcugatencs es troben actualment ingressats en algun hospital i 411 han passat per l’UCI durant la pandèmia. Des de l’inici de l’estat d’alarma s’han produït 5.422 casos a Sant Cugat i 224 morts. El risc de rebrot és de 199.

Publicitat

Primera dosi als majors de 80 anys

La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha assegurat que “a finals de la setmana vinent” Catalunya haurà posat la primera dosi a totes les persones majors de 80 anys i quan aquest col·lectiu estigui vacunat es començarà a vacunar a les persones de més de 70 anys. La setmana vinent se’n destinaran 190.000 dosis a aquesta finalitat. Cabezas ha exposat que la vacuna és eficaç perquè entre els 148.000 majors de 80 anys vacunats s’ha observat un descens dels casos, ingressos i morts.


La pandèmia segueix creixent

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va confirmar ahir que la pandèmia entra en una nova fase i que en els últims deu dies les dades d’infecció han anat creixent amb més velocitat i ha posat com a exemple que “en els dos darrers dies el ritme de creixement és d’un 3-4% en els tests ràpids en persones simptomàtiques”.

Publicitat

Feu un comentari