Site icon TV SantCugat.cat

Protecció Civil recull en un web els principals consells per al confinament

14/04/2020 – REDACCIÓ /

Protecció Civil ha recollit en un web les principals recomanacions, consells i bones pràctiques per dur a terme durant el confinament provocat per la COVID-19.

La pàgina també dona consells sobre com minimitzar els efectes negatius que pot tenir per les persones, les seves famílies i les relacions socials.

Publicitat

Els suggeriments s’agrupen en dues categories: Fem Xarxa i Autocura. Al primer apartat s’ofereixen pautes per a un confinament solidari amb els veïns grans que viuen sols i amb altres col·lectius vulnerables.

En l’altre apartat es recullen recomanacions pràctiques per adoptar rutines i dinàmiques saludables durant el confinament, com ara pautes d’alimentació, rutines de son, higiene i oci. 

Al web també hi trobarem recomanacions per a practicar el   teletreball de forma satisfactòria.

Publicitat

L’apartat d’Autocura també inclou consells específics dirigits als col·lectius més vulnerables durant el confinament a casa com són els menors d’edat, la gent gran, els discapacitats i les persones que cuiden altres persones.

La publicació d’aquest apartat web s’emmara en les accions que la Direcció General de Protecció Civil impulsa i coordina des de l’inici de les mesures de confinament per la covid-19. En el marc d’aquestes accions la Direcció General de Protecció Civil ha implantat mesures concretes d’adaptació com ara facilitar la sortida al carrer de persones que ho tenen prescrit per criteri mèdic, social o educatiu, com és el cas de persones amb diagnòstic de trastorn d’espectre autista o bé persones amb discapacitats.

Tenint en compte aquestes mesures, ens hem d’abstenir de jutjar el comportament de la gent des del balcó perquè podrien formar part d’un d’aquests col·lectius més vulnerables.

Amb aquestes recomanacions de Protecció Civil, podrem viure millor aquest confinament obligat per la COVID-19.

Exit mobile version