Presó per al mosso que va punxar les rodes de 22 vehicles a Sant Cugat22/07/2020 – Redacció

El jutge ha suspès la pena al mosso durant dos anys sempre i quan pagui els més de 53.000 euros de desperfectes

El jutjat penal número 2 de Granollers ha condemnat a un any i nou mesos de presó per falsificació de document públic i delicte contra la seguretat vial un agent dels Mossos d’Esquadra que a finals del 2017 va punxar les rodes de 22 vehicles en dues accions a l’AP-7, que van tenir lloc l’1 de desembre entre Montornès i Sant Cugat del Vallès i el 5 de desembre a Cardedeu. En ambdues ocasions, el condemnat es va adreçar a l’autopista en un cotxe comprat amb carnet fals, va aparcar i va col·locar a la via un artefacte punxegut (una planxa amb dues punxes) fabricat per ell mateix amb el qual va provocar danys als 22 vehicles per valor de més de 53.000 euros.

El jutge considera provat que va punxar les rodes de 22 vehicles i calcula els danys en més de 53.000 euros.

L’acusat va reconèixer els fets en l’acte del judici oral, per la qual cosa defensa, fiscalia i acusacions particulars van considerar innecessari continuar l’acte. A més, fiscal i acusacions particulars van acceptar suspendre la pena de presó durant dos anys sempre i quan es pagués la responsabilitat civil (53.000 euros) abans de sis mesos.

Publicitat

Per tot plegat, el jutge condemna l’acusat com a autor criminalment responsable d’un delicte de falsificació en document públic en concurs real amb un delicte contra la seguretat vial, en concurs ideal alhora amb un delicte continuat de danys d’especial gravetat, i en tots dos concorren les circumstàncies atenuants de penediment i de dilacions indegudes.

Pel delicte de falsificació de document públic, el jutge li imposa una pena de 5 mesos de presó i inhabilitació per a l’exercici durant el temps de la condemna, i una pena de multa d’aproximadament 600 euros, a raó de 5 euros diaris durant 4 mesos.

També s’imposa al condemnat el pagament de les costes processals.

Deixa un comentari