Pep Tugues renuncia com a director del Teatre-Auditori

20/12/2019 – Josep Lluís Silva

Pep Tugues, director del Teatre-Auditori des del 2005, ha presentat la seva dimissió i l’alcaldessa Mireia Ingla l’ha acceptat. Ho ha informat aquest divendres la mateixa alcaldessa al vermut de Nadal amb la premsa a l’espai ViLab, al Celler Modernista.

A banda d’aquesta dimissió, s’ha anunciat que l’Ajuntament presentarà un concurs públic per cobrir la vacant de Director del Teatre Auditori.

Publicitat

A més, l’equip de govern liquidarà l’actual organisme que gestiona el Teatre-Auditori i crearà una empresa pública per gestionar-lo.

peptugues-renuncia
Fotografia d’arxiu de Pep Tugues (al centre de la imatge)

A través de les xarxes socials, l’Ajuntament ha dit que la dimissió de Pep Tugues s’emmarca en els canvis organitzatius previstos pel nou equip de govern.

A principis de mes, tres col·lectius feministes, Adventícies, Hora Bruixa i Dones i Cultura van aturar la presentació de la programació del Teatre Auditori per llegir un manifest que denuncia assetjament laboral del director del teatre, Pep Tugues a diverses treballadores durant 14 anys.

L’equip de govern ha assegurat, però, que la dimissió no té res a veure amb aquesta qüestió.

Fotografia d’arxiu amb Pep Tugues

L’equip de govern vol prestigiar la gestió del Teatre-Auditori

L’alcaldessa de Sant Cugat ha assegurat que cal que el Teatre-Auditori tingui una gerència nascuda d’un concurs públic i ha agraït a Pep Tugues la seva renúncia.

L’equip de govern vol mantenir el prestigi i la reputació que té el Teatre-Auditori (fa quinze dies va rebre un premi ARC).

El nou govern de la ciutat obrir el teatre a la ciutadania de Sant Cugat i que les entitats participin en l’elaboració de la programació.

Està previst que el concurs públic per la direcció del Teatre-Auditori estigui el setembre del 2020. Serà un concurs de lliure concurrència.

Durant el primer trimestre, Pep Tugues seguirà al capdavant del Teatre- Auditori. Les persones que ja estan treballant al capdavant seran les que supliran Tugues fins que s’esculli un nou director.

Aquest mitjà s’ha posat en contacte amb Pep Tugues i el fins ara director del Teatre-Auditori de Sant Cugat no ha volgut fer declaracions.

Feu un comentari