Nadal de pandèmia: sense cavalcades i amb Quinto virtual04/12/2020 – Tina Forest Illas /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha presentat el programa d’activitats que es durant a terme aquest Nadal a la ciutat. Se n’han programat un total de 300, en les quals hi han col·laborat 25 entitats.

A causa de la pandèmia, la programació s’ha hagut d’adaptar a les restriccions vigents, de manera que moltes de les activitats típiques de cada any s’han hagut de suspendre per evitar aglomeracions de gent.

Sense cavalcades de Reis

És el cas, per exemple, de les cavalcades de Reis, que aquest any no es faran. En el seu lloc s’instal·larà un campament reial al Claustre del monestir durant els dies previs, del 2 al 5 de gener, en el qual els nens i nenes de Sant Cugat podran fer arribar la seva carta a través de les “bústies reials” i els patges, que també estaran repartits per la ciutat. Per accedir al campament s’haurà de demanar cita prèvia a través de la pàgina web de l’Ajuntament, a partir del 23 de desembre.

cavalcada-reis-santcugat

A més, Ses Majestats faran arribar una carta a tots els nens i nenes de Sant Cugat, en la qual els explicaran les instruccions perquè el dia 5 de gener puguin veure l’arribada dels Reis d’Orient. Els convocaran a unes cites molt especials a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.

Publicitat


A més de la cavalcada, hi ha altres novetats. Altres activitats s’han hagut d’adaptar, com és el cas de la funció única de “Pedra i Sang”, que serà una lectura dramatitzada que es farà al Teatre-Auditori; a més, La Pua i Sotasons posaran música a la Fira de Nadal i la Fira de Reis. Es faran activitats descentralitzades, de manera que arribaran a tots els barris de la ciutat.

Quinto telemàtic

Una de les activitats més populars del Nadal, el Quinto, també ha patit modificacions. Enguany no es podrà fer presencial, de manera que s’ha plantejat una versió telemàtica que es podrà seguir des del canal de YouTube de l’Ajuntament. A més, es farà un joc interactiu en directe els dies de Nadal i Sant Esteve que anirà a càrrec de Cal Temerari.

Enguany tampoc hi haurà envelat. En lloc seu, l’Ajuntament ha llençat la proposta “Nadal de prop”, una aposta perquè sigui un Nadal de proximitat als diferents centres culturals, amb esports i escape rooms a l’aire lliure.

A més, es recuperaran actes que van quedar suspesos en el seu moment a causa de la pandèmia, com és el cas del recital d’Enric Casasses o el concert de Joan Rovira. També es faran actes solidaris en motiu de La Marató, enguany dedicada a la covid-19.

Amb el lema d’enguany, “Fem Nadal”, l’Ajuntament de Sant Cugat pretén representar la unió i força social en aquests moments complicats, i fer tot el possible perquè aquestes festes es visquin sense perdre l’esperit nadalenc.

Deixa un comentari