Mútua Terrassa descarta que el pacient de Sant Cugat que va ingressar ahir pateixi coronavirus

26/02/2020 – REDACCIÓ /

Mútua Terrassa va ingressar aquest dimarts un pacient de Sant Cugat que patia símptomes de COVID-19, la denominació tècnica de l’expressió col·loquial “coronavirus”. Aquest dimecres s’ha fet públic que la prova que se li ha fet ha sortit negativa. Ho ha confirmat a les xarxes l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

A Sant Cugat també les famílies de l’Institut Arnau Cadell han rebut dos comunicats per part del centre per “mantenir la calma” i recomanar mesures de prevenció, segons ens ha informat el director de l’Institut Miquel Rocasalbas. Ho estan fent perquè tres alumnes que estaven d’intercanvi a Milà van patir símptomes aquesta setmana. Segons ens han informat des del centre, els tres alumnes han donat negatiu de coronavirus i només pateixen grip estacional.

El coronavirus es va identificar per primera vegada a l’Aràbia Saudita el 2012 i fins aquest any només s’havia descrit un petit nombre de casos.

Publicitat

Però, l’actual brot de la malaltia per coronavirus va ser notificat a Wuhan (Xina) el 31 de desembre del 2019 i des de llavors s’han detectat més de 80.000 casos, la majoria a la Xina. D’aquests casos, ja se n’han recuperat unes 30.000 persones.

Els símptomes més comuns d’aquest coronavirus inclouen tos, mal de coll, febre i sensació de falta d’aire. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, dificultat important per respirar, insuficiència renal i, fins i tot, la mort. Els casos més greus, generalment, succeeixen en persones grans o que pateixen alguna malaltia cardíaca, alguna afectació pulmonar o problemes d’immunitat.

coronavirus-santcugat
Imatge de l’OMS del COVID-19

El coronavirus es transmet per via respiratòria a través de petites gotes i pel contacte estret amb les secrecions infectades. El període d’incubació de la malaltia és d’entre 2 dies i un màxim de 14. Per això, si en els 14 dies posteriors a la tornada d’un viatge a la ciutat de Wuhan o en algun dels països amb casos, com Itàlia, es presenten símptomes respiratoris (tos, mal de coll, febre, sensació de falta d’aire) s’ha de comunicar als serveis sanitaris l’antecedent de l’estada en aquesta ciutat o bé trucar al telèfon 061 Salut Respon.

Per prevenir contagis, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana rentar-se les mans amb aigua i sabó o amb líquid amb base d’alcohol.

També aconsella que quan tossim o esternudem, ens cobrim la boca i el nas amb les mans o amb un mocador i el llencem immediatament i ens rentem les mans.

A més, recomana mantenir almenys 1 metre o uns tres peus de distància, amb les altres persones i especialment aquelles que tussin, esternudin i tinguin febre.

Segons les últimes dades informades pel Departament de Salut, de moment hi ha 2 casos infectats per Coronavirus a Catalunya.

Feu un comentari