Mor l’artista florestà Josep Pla-Narbona als 92 anys

16/12/2020 – Redacció /

L’artista florestà Josep Pla-Narbona va morir el passat diumenge al seu domicili als 92 anys.

Josep Pla-Narbona va ser soci fundador i primer president de Grafistes FAD, associació pionera del disseny gràfic al nostre país, des d’on va impulsar i va posar nom als premis LAUS. L’artista florestà va ser el primer dissenyador gràfic espanyol admès a la prestigiosa associació AGI Alliance Graphique Internationale.

Publicitat

D’origen humil, Pla-Narbona va practicar des de jove amb diverses disciplines artístiques, com el disseny gràfic, el dibuix, la tècnica del gravat o la pintura a l’oli.

El món de la cultura santcugatenca ha lamentat la pèrdua d’un artista amb obres que es poden trobar a diferents museus de tot el món. Canals galeria d’art ha volgut destacar l’inconfusible treball de Josep Pla-Narbona i ha posat en valor la seva obra, recordant una imatge de la seva primera exposició en aquesta galeria santcugatenca l’any 1995. La obra de Josep Pla-Narbona  es caracteritza per la imatge punyent, que transmet un món propi sovint trasbalsador. Per tot això va rebre el Premio Nacional de Diseño el 2004, el Premi Il·lustra d’Or de l’Associació de Professionals Il·lustradors de Catalunya  al 2012  la Medalla d’Or del Cercle Artístic de Sant Lluc i la Creu de Sant Jordi el 2019.

Publicitat

Feu un comentari