Més del 80% de santcugatencs i santcugatenques practiquen esport05/05/2021 – Redacció /

El 81,77% dels santcugatencs practiquen algun esport o activitat física i el 46,9% van regularment a un gimnàs. Es tracta d’algunes de les dades més destacades de l’enquesta d’Hàbits Esportius de Sant Cugat 2019 que han presentat aquest matí el sociòleg Daniel Tarragó i el regidor de Seguretat i Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat, Francesc Carol. Les conclusions s’extreuen d’una mostra de 417 enquestes realitzades per la consultoria Neòpolis entre el 22 de gener i el 22 de febrer de 2019.

El regidor de Seguretat i Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat, Francesc Carol,  I el sociòleg Daniel Tarragó

Segons l’informe, el 69,06% de la població de Sant Cugat considera que fer esport o activitat física és molt important. Pel que fa a les motivacions, un 63,9% fan esport per mantenir un bon estat de salut i una quarta part dels practicants ho fa fonamentalment per socialitzar.

Del conjunt d’enquestats, el 46,9% van regularment a un gimnàs (61,5% de dones practicants i només 31,7% homes), un 30,5% caminen habitualment, un 19,6 % fan running i un 14,4% fan ciclisme.

Segons l’estudi les modalitats esportives van estretament lligades a les motivacions dels i les practicants. D’aquesta manera, el futbol, el tennis i l’esquí són els preferits per divertir-se i el futbol, el tennis i el pàdel, per socialitzar-se. Els que volen mantenir un bon estat de salut prefereixen caminar, anar al gimnàs o el fitness. Mentre que, els que busquen evadir-se, trien la bicicleta com a activitat principal.

Publicitat

L’enquesta també desvela que la natació és l’esport que més santcugatencs els agradaria practicar. Per aquest motiu Francesc Carol, regidor de Seguretat i Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat ha explicat que “la ciutadania vol practicar més natació, en aquest sentit impulsarem la cobertura de les piscines del Parc Central i el complex poliesportiu de Mira-sol“. A la vegada el regidor ha explicat que el govern vol potenciar l’esport femení, l’esport veterà i els esports minoritaris a través de la col·laboració amb entitats, escoles i centres esportius.

Pel que fa a la freqüència de la pràctica esportiva, un 37,83% ho fa 3 o 4 cops la setmana, un 34,9% un o dos cops per setmana i un 25,51% més de 5 cops a la setmana. Per últim, del conjunt d’enquestats, un 13,5 % disposa de llicència federativa.

Deixa un comentari