Més de vint entitats en contra de la construcció de l’escola la Mirada al bosc de Volpelleres

16/03/2021 – Redacció /

Més de 20 entitats socials i ecologistes, locals i nacionals, han presentat un manifest posicionant-se en contra de la construcció de l’escola la Mirada al Bosc de Volpelleres i instant a l’actual govern de Sant Cugat a estudiar seriosament ubicacions alternatives.

Ubicació escola la Mirada

El manifest assegura que la construcció de l’escola al bosc és una línia vermella que no permetran que es creui i exigeixen a l’Ajuntament que busqui com abans millor alternatives viables. Subratllen que les obres per construir l’escola la Mirada implicaran l’afectació de prop de 15.000 m2 d’arbrat i sotabosc, que se sumaran a tota l’àrea de bosc ja destruïda anteriorment.

Publicitat

Les entitats són conscients de la necessitat de construir com més aviat millor la futura escola: “És evident la necessitat de construir una escola al barri com més aviat millor. Per això, és més necessari que mai començar a buscar alternatives viables que no impliquin la destrucció del bosc de Volpelleres“. A més asseguren que la plataforma SOS Bosc de Volpelleres i l’ADENC han plantejat alternatives des de les fases inicials del projecte que no estan sent escoltades.

Bosc de Volpelleres

Aquest manifest compta amb el suport de més de múltiples entitats santcugatenques, com ara els Geganters de Sant Cugat, el CAU Berenguer el Gran, la Xarxa d’Economia Social i Solidària, la Plataforma Animalista de Sant Cugat o Hora Bruixa, entre d’altres. Així mateix, també han firmat el manifest entitats ecologistes com ClimAcció, la Federació Ecologistes de Catalunya, Extinció i Rebel·lió, el Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius, la Plataforma ciutadana Residu Zero i Fridays for Future.

Publicitat

Feu un comentari