Més de mig miler de persones es manifesten a Sant Cugat contra la detenció de Pablo Hasél

17/02/2021 – Tina Forest Illas /

Unes 500 persones s’han manifestat pels carrers de Sant Cugat per protestar contra la detenció de Pablo Hasél, condemnat a 2 anys i 9 mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia.

La manifestació ha començat a la plaça Lluís Millet i ha recorregut els carrers de la ciutat fins arribar a la plaça de l’U d’octubre. Al llarg del recorregut els manifestants han enganxat cartells amb missatges de “Llibertat Pablo Hasél”, “Mort a l’Estat feixista” o reivindicant que la llibertat d’expressió ha de ser un “dret garantit”.

Publicitat

A la manifestació de suport al raper lleidetà se n’hi ha sumat una altra per protestar contra l’entrada de l’extrema dreta de Vox al Parlament de Catalunya. Un cop a la plaça de l’U d’octubre s’ha llegit un manifest on s’ha condemnat el feixisme i la repressió de l’Estat espanyol, i també s’han cremat fotografies del rei.

També s’han convocat altres manifestacions arreu del territori, com a Barcelona, Girona o Vic, on hi ha hagut aldarulls, crema de contenidors i detencions. El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha hagut de realitzar un total de 33 assistències.

Pablo Hasél va ser detingut aquest dimarts a les 6:30h al rectorat de la Universitat de Lleida, on s’havia tancat des del dilluns amb desenes d’estudiants que li donaven suport.

Publicitat

Els Mossos d’Esquadra l’han traslladat a la presó de Ponent de Lleida, on passarà, almenys, 48 hores, a l’espera que es decideixi si es queda al mateix centre penitenciari o se’l trasllada a un de nou.

Feu un comentari