Marxa de torxes contra les violències masclistes26/11/2020 – Tina Forest Illas /

Un centenar de persones s’han manifestat pels carrers de Sant Cugat per protestar contra les violències masclistes. Ho han fet amb una marxa de torxes convocada per Hora Bruixa que s’ha iniciat a la plaça Lluís Millet.

Abans de començar el recorregut s’ha recordat la causa engegada contra les noies de 8 mil motius pel tall a les vies del tren que van fer l’any 2018, a qui se’ls han demanat 3 anys de presó i 26.000 euros de responsabilitat civil.

Les manifestants han recorregut l’eix comercial de la ciutat i s’han aturat en diferents establiments, com immobiliàries o cadenes de supermercat, entre d’altres, per assenyalar-los com a còmplices de les violències masclistes que pateixen les dones.

Amb consignes com “visca la lluita feminista” o “cap agressió sense resposta” les manifestants han fet una marxa no silenciosa, a diferència d’altres anys, amb l’objectiu que “Sant Cugat desperti i que les violències no quedin impunes”.

Publicitat


Els diferents col·lectius feministes han acabat el seu recorregut a la plaça Octavià, on han llegit un manifest per recordar que a més de la crisi sanitària actual, hi ha una altra pandèmia que ja fa molt temps que dura: la societat patriarcal.

La manifestació ha acabat amb la performance “Zapatos rojos”, de l’artista Elina Chauvet, en el qual s’han pintat sabates velles de color vermell per visibilitzar i recordar les dones assassinades a l’estat espanyol durant aquests anys.

Deixa un comentari