Les sol·licituds de vot per correu pel 14-F superen les 84.000

29/01/2021 – ACN / Redacció

Les eleccions del 14-F han vingut marcades per la situació sanitària provocada per la covid-19, una situació que ha fet augmentar considerablement les sol·licituds de vot per correu. A hores d’ara, ja es troben per sobre de les 84.000, i superen amb escreix les que es van registrar a les últimes eleccions al Parlament, l’any 2017, que van ser un total de 78.876.

eleccions-generals-santcugat-votacions

De totes les sol·licituds que s’han registrat fins ara, el 40% ho ha fet de manera telemàtica. La resta de sol·licituds s’han fet de manera presencial a les oficines de Correus.

Publicitat

Les eleccions del 14 de febrer són les primeres en què es podrà votar sense sortir de casa, fent la sol·licitud de manera telemàtica mitjançant un certificat digital reconegut i sense necessitat d’anar a una oficina de Correus. A més, la ciutadania tindrà la possibilitat d’entregar el vot directament al treballador o treballadora de Correus que li lliuri la documentació electoral al domicili.

Des del Govern han recomanat que es sol·liciti el vot per correu, ja que expliquen que això reduïrà l’afluència de gent als col·legis electorals i garantirà poder exercir el dret de vot sense sortir de casa.

Es pot seguir sol·licitant el vot per correu fins el dia 5 de febrer a les dues del migdia, tant de manera telemàtica com presencial a les oficines de Correus.

Publicitat

Feu un comentari