Les Lectures a la Fresca interpreten una versió feminista de ‘Les Espardenyes de Cal Roc’

24/09/2021 – Redacció

Aquest dijous 23 de setembre es va representar a plaça Barcelona l’obra “Irene i Roseta, o una versió feminista de Les Espardenyes de Cal Roc”, un muntatge que s’emmarca dins la proposta cultural Lectures a la Fresca i que ha estat dirigit per Dolors Vilarasau. Aquesta representació s’hauria d’haver realitzat el passat 15 de juliol però va ser ajornada a causa de la situació sanitària.

“Irene i Roseta, o una versió feminista de Les Espardenyes de Cal Roc” a plaça Barcelona Foto: Localpress

El muntatge “Irene i Roseta, o una versió feminista de Les Espardenyes de Cal Roc” és una adaptació en clau feminista d’una obra clàssica santcugatenca, escrita per Ramon Sagalés “Perla”, un dels participants en les tertúlies que es feien a l’espardenyeria que Roc Codó tenia al carrer Santa Maria a principi de segle XX, abans de ser nomenat alcalde durant la República. Una obra emblemàtica de Sant Cugat que es va estrenar ara fa 100 anys a l’antic Ajuntament.

Publicitat

Amb aquesta obra es tanquen les Lectures a la Fresca 2021 que enguany han portat sobre els escenaris santcugatencs tres espectacles: ‘Ti-bi-da-bo’, ‘Vetllada feminal’ i ‘Irene i Roseta, o una versió feminista de Les Espardenyes de Cal Roc’. A la vegada l’actriu santcugatenca Martina Vilarasau ha estat escollida pel públic com a millor actriu d’aquesta edició.

L’actriu santcugatenca Martina Vilarasau

Publicitat