Les 12 escoles públiques de Sant Cugat superen el límit de partícules contaminats

08/04/2021 – Redacció /

Les 12 escoles públiques de Sant Cugat superen el límit establert per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en relació amb la concentració de partícules PM10 (petites partícules sòlides o líquides de pols, cendres, sutge, partícules metàl·liques, ciment o pol·len, disperses en l’atmosfera). Així mateix, tots els centres educatius, excepte La Floresta i el Ferran Clua, superen el llindar recomanat per l’OMS pel que fa a diòxid de nitrogen (la font principal del qual són les emissions provocades pels automòbils).

escola mascareta símptomes covid-19

Així ho ha fet públic la comissió de sostenibilitat de l’AFA de l’escola Joan Maragall, que ha analitzat les dades de la web de l’AMB (Àrea Metropolitana Barcelona) el 3 de març a les 9 del matí: “L’AMB ens ofereix dades sobre la contaminació ambiental fent mitjanes que sempre desdibuixen l’impacte real i els pics d’aire tòxic diàriament. A més a més, no deixa clar quins tòxics recull i quins no amb la denominació IQAM, però té un mapa on es poden treure dades dels dos contaminants, el diòxid de nitrogen i el PM10”, explica l’Amanda De Luis, membre de la comissió de sostenibilitat.

Publicitat

Segons l’OMS, no es pot estar per sobre de 40 ug/m3 de diòxid de carboni ni a més de 20 ug/m3 de PM10. Com a exemple, el 3 de març (festiu, Sant Medir) a les 9 del matí a la porta de les escoles públiques de Sant Cugat, hi havia la següent concentració de tòxics:

Font: comissió de sostenibilitat de l’AFA de l’escola Joan Maragall

Així mateix, s’ha organitzat la xerrada online “Contaminació atmosfèrica i salut dels infants”, a càrrec de la pediatra Miriam Poblet i el meteoròleg de TV3 Enric Agud. La cita és el 29 d’abril a les 18h al Youtube Formació Afes en xarxa: https://www.youtube.com/formacioafesenxarxasantcugat

Publicitat

Feu un comentari