L’AMB activa ajudes de fins a 100 euros per pagar el Tribut Metropolità

02/06/2021 – Redacció /

L’AMB ha posat en marxa la convocatòria d’ajuts, dirigits a famílies vulnerables i al comerç, per fer front al pagament del tribut metropolità (TM) i de la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR). 

El desembre del 2020, l’AMB, a causa dels greus efectes en l’economia derivats de la pandèmia de la covid-19, va aprovar les bases d’aquesta línia d’ajuts, amb un pressupost total d’un milió d’euros, destinada tant a persones físiques com a empreses de serveis, comerç minorista i establiments dedicats a l’hoteleria i la restauració, els sectors que han resultat més afectats per la crisi durant els últims mesos. 

Publicitat

Amb la línia d’ajuts aprovada, les persones que ho sol·licitin podran percebre una ajuda de fins al 40 % de la quota del 2020 del tribut metropolità, i fins a un màxim de 100 euros per sol·licitant. Per poder-ne gaudir, caldrà que siguin propietàries d’un habitatge amb ús residencial d’acord amb el cadastre, i que sigui la seva residència habitual. 

Pel que fa a l’ús no residencial, podran demanar els ajuts les empreses i els establiments comercials de fins a 300 m2 de superfície que el 2020 hagin tingut un descens de facturació d’un mínim del 50 % amb relació al 2019. L’ajut serà del 50 % de la quota, i de fins a 200 euros

La quantitat final dels ajuts atorgats en cada cas es determinarà segons els ingressos anuals de cada unitat familiar, i es garantirà que les persones en situació de vulnerabilitat, ja sigui a causa de la crisi de la covid-19 o per altres factors, hi tinguin accés. 

Publicitat

A la vegada l’AMB ha congelat el tipus impositiu del tribut metropolità per a tota la població, com a mesura addicional per ajudar la ciutadania a fer front a les dificultats econòmiques. 

El tribut metropolità és l’únic impost directe que recapta l’AMB. El paguen la ciutadania i les activitats comercials, en forma de recàrrec sobre l’IBI. Amb aquests recursos, l’AMB finança bona part dels serveis metropolitans compartits entre els 36 municipis que la formen, com el manteniment d’infraestructures, el transport públic i les polítiques d’habitatge i de desenvolupament social i econòmic.  

Feu un comentari