L’Ajuntament vol posar en marxa un consultori amb servei d’infermeria al centre

19/02/2020 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament vol obrir un consultori amb servei d’infermeria i medicina general al barri del Monestir-Sant Francesc per millorar l’accés als serveis assistencials bàsics en aquesta zona i evitar el desplaçament de la gent gran al CAP de la Mina.

obres-avcerdanyola
Fotografia de l’avinguda Cerdanyola de principis d’any

El primer tràmit ha estat aprovar una moció institucional al darrer ple municipal i ara començaran a treballar amb la Conselleria de Salut de la Generalitat per poder-la fer efectiva. Una moció que té l’origen en Junts per Sant Cugat, principal grup de l’oposició a l’ajuntament.

Publicitat

Tot i que aquest barri ja disposa d’un centre d’atenció primària, la moció considera que la població d’aquest barri és la més envellida i requereix una atenció més continuada i accessible. Una problemàtica que es va copsar arran del Pla Estratègic del Barri del Monestir – Sant Francesc 2017-2023, aprovat en l’anterior mandat i fruit de la participació ciutadana.

Si aquesta proposta tira endavant, el centre de la ciutat disposarà d’un consultori similar als que ja disposen els veïns de La Floresta i Les Planes. Un servei més d’atenció sanitària pública que s’uneix als tres CAPS que ja disposa Sant Cugat: el de la Mina, el de Valldoreix i el del Turó de Can Mates.

La ubicació d’aquest futur consultori encara no s’ha decidit i seran els veïns i veïnes qui la triaran a través d’un procés participatiu emmarcat en el futur Pla d’equipaments 2019-2030.

Publicitat

Feu un comentari