L’ajuntament vol expandir el Bicibús a quatre escoles més de la ciutat

30/04/2021 – Redacció /

Aquest divendres ha estat la tercera jornada de la prova pilot del Bicibús de l’escola Pi d’en Xandri. Una iniciativa que arriba per quedar-se, ja que l’ajuntament vol expandir el Bicibús a altres escoles de la ciutat. El consistori té reunions planificades per parlar d’aquest tema amb el Collserola, el Joan Maragall, la Mirada i el Gerbert d’Orlhac. L’objectiu és anar a l’escola amb bicicleta i de manera segura.

La primera prova pilot del Bicibús a la ciutat ha estat organitzat per l’escola Pi d’en Xandri i l’Ampa de l’escola amb la col·laboració de l’ajuntament i l’AMB. Durant tres divendres del mes d’abril els infants d’aquest centre han arribat amb bicicleta a les aules.

Publicitat
Els infants arriben a l’escola Pi d’en Xandri Foto: Lali Puig

Per aquesta última jornada les famílies han estat acompanyades pel regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, i la Comissionada per a l’Emergència Climàtica, Alba Gordó. Tot i la pluja d’aquest matí, una vintena de persones s’han sumat a la iniciativa però en les altres dues edicions s’han reunit fins a un centenar.

El Bicibús durant el tercer dia de prova pilot Foto: Lali Puig


És una iniciativa que sorgeix per incentivar l’ús de la bicicleta a les escoles i entra dins del Pla de Mobilitat Sostenible de l’ajuntament per incentivar que la gent utilitzi cada vegada més mitjans alternatius per desplaçar-se“, ha detallat Gallardo.

Per la seva part la Comissionada per a l’Emergència Climàtica, Alba Gordó ha explicat la importància d’implementar aquesta iniciativa: “La mobilitat escolar és una de les principals raons de mobilitat de la ciutat, especialment als matins, i sabem que la quantitat de trànsit a la ciutat és molt i per tant és important començar-lo a reduir. També és important per què té impacte en els infants ja que són més autònoms quan surten d’escola“.

Publicitat

Feu un comentari