L’Ajuntament presenta el nou Pla Local de Joventut 2020-2023

12/11/2020 – Tina Forest Illas /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha presentat un nou Pla Local de Joventut que marcarà les línies d’actuació en aquesta matèria fins el 2023. Sota el lema “Tenim un pla!”, s’impulsaran fins a 53 accions amb l’objectiu de millorar el benestar dels joves de 12 a 29 anys. Es tracta del 21,78% de la població de Sant Cugat.

És un projecte que s’ha fet en clau transformadora i que pretén revertir una situació en què els joves s’han sentit desatesos i desemparats per part de les institucions, i es vol donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu.

Publicitat

5 eixos

El nou pla s’estructura sobre 5 eixos principals:

  • Oci i relacions saludables: Es vol reformular el concepte d’oci i apostar perquè aquest sigui un espai d’inclusió i cohesió social i per promoure relacions saludables. Es vol repensar els espais i equipaments públics i impulsar nous projectes de creació juvenil.
  • Feminisme i igualtat: Pretén promoure el feminisme i les relacions d’igualtat entre els joves, treballant aspectes vinculats al gènere i a una educació sexoafectiva, dissenyant programes i activitats esportives amb perspectiva de gènere i treballant per la prevenció de les violències masclistes.
  • Formació i món laboral: Es vol acompanyar els joves en el seu procés d’emancipació, promovent i potenciant una millor formació pels joves i un acompanyament en la seva introducció al món laboral. Treballant per combatre la precarietat laboral entre els joves, que s’ha vist agreujada per la situació de pandèmia actual.
  • Pensament crític: Es vol fomentar un esperit i pensament crític entre els joves, posant especial èmfasi en la sensibilització sobre l’emergència climàtica i en un estil de vida més sostenible.
  • Participació i comunicació: Pretén fomentar la participació i establir canals de comunicació efectius amb els joves.

Està prevista la celebració d’un fòrum jove per explicar el pla i concretar més les línies a treballar, però la situació de pandèmia ha provocat que s’ajorni, ja que la intenció és fer-lo presencial amb totes les mesures que siguin pertinents.

El Pla Local de Joventut es portarà a aprovació en el proper ple de novembre, que se celebrarà el proper dilluns 16, i a partir d’aquí s’obrirà un període per presentar esmenes i al·legacions. El pla definitiu es ratificarà el proper mes de desembre, també en ple municipal, i un cop aprovat es passarà a la fase d’implementació.

Publicitat

Feu un comentari