L’Ajuntament ofereix a la Unió tornar a la seva seu de manera imminent

30/10/2020 – Redacció /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha ofert a la Unió poder tornar a la seva seu en les properes setmanes. Expliquen que perquè es pugui tirar endavant cal convocar el Consell General del Consorci de la Unió i que aquest òrgan gestor encarregui a l’administració local el manteniment de l’edifici.

Des de l’Ajuntament també es proposarà la dissolució del consorci, posant de manifest els informes desfavorables de Secretaria General i Intervenció de l’Ajuntament, que no garanteixen la viabilitat econòmica i jurídica d’aquest ens.

Publicitat

Mireia Ingla, alcaldessa: “Ens sap molt greu que l’entitat estigui passant per això. Com a govern responsable, no podíem en cap cas justificar ni mirar cap a una altra banda en projecte de ciutat com aquest. Ens hem trobat un problema jurídic molt greu, i ens hem arremangat per trobar una solució. Sense cap mena de dubte, l’obertura de la Unió i la seva normalització juridicoeconòmica és una de les prioritats d’aquest govern, tot i que això impliqui haver de tornar a la casella de sortida en algunes qüestions”.

Proposta del govern municipal

Des de l’Ajuntament proposen una fórmula de Propietat Horitzontal entre l’ens municipal i la Unió Santcugatenca com a instrument jurídic, i un conveni pel que fa a l’activitat cultural.

El consorci s’ha compromès a fer arribar una proposta concreta a la Unió abans que es convoqui el Consell General.

Publicitat

El proper dimarts s’aprovarà el projecte escenotècnic per a la construcció del nou teatre que quedava pendent. Es licitarà per un preu de 2,2 milions d’euros.

Feu un comentari